Close

Πεντανόστιμα, υγιεινά και νηστίσιμα κουλουράκια με ελιές Καλαμών.

Πεντανόστιμα, υγιεινά και νηστίσιμα κουλουράκια με ελιές Καλαμών.

Από την Καλαμάτα με Αγάπη!!!
Πεντανόστιμα, υγιεινά και νηστίσιμα κουλουράκια με ελιές Καλαμών.

ΥΛΙΚΑ
• 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
• 1 φλ.τσ. νερό
• 1 φλ.τσ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 φακελάκι μαγιά
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Θυμάρι
• Γλυκάνισο
• Περίπου 1 κιλό αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις ελιές και τα τσιγαρίζουμε.
• Σε ένα μπολ βάζουμε το παραπάνω μείγμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το γλυκάνισο και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε τη μαγιά, το μπέικιν και το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
• Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.
• Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου.

Απο τη καταπληκτικη σελιδα μαγειρικης ολα νηστισιμα