Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε στο Πρω1νό μια σειρά από Πρωτότυπες, γρήγορες, υγιεινές και πεντανόστιμες λύσεις για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, βάζοντας τέλος στο καθημερινό σας δίλημμα: Τι φαγητό να τους δώσω μαζί; Δείτε πως θα τις φτιάξετε όλες!
Μπάρες με βερίκοκο και σοκολάτα
Υλικά:
1 φακελάκι τσιπς η σταγόνες σοκολάτας
1 φακελάκι τρούφα σοκολάτας
1 φλ κράνμπερι ξερά ψιλοκομμένα
1,5 φλ ινδοκάρυδο τριμμένο
1 φλ καρύδια χοντροτριμμένα στο πολυμιξεράκι
1 φλ πεκάν ανάλατα
1 φλ βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα και αλεσμένα στο πολυμιξεράκι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέσα σε ένα μπολ. Ζυμώνουμε σε μπαλάκια. Κυλάμε τα μπαλάκια στο ινδοκάρυδο ή την τρούφα.
Δείτε ακόμα: Μαλακό και αφράτο τυρόψωμο για κολατσιό στο σχολείο!
Κουλούρι γεμιστό
Υλικά:
Για αλμυρή εκδοχή:
2 κουλούρια Θεσσαλονίκης σουσαμένια
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. κέτσαπ
2 φέτες ζαμπόν
2 φέτες τυρί κίτρινο
1 πράσινη πιπεριά σε πολύ λεπτές ροδέλες
1 φλ γκούντα τριμμένο
Για γλυκιά εκδοχή:
1 μπανάνα
1 μήλο κόκκινο σε φετάκια
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση:
Για αλμυρή εκδοχή:
Κόβουμε τα κουλούρια στη μέση. Αλείφουμε με το κέτσαπ και το τυρί κρέμα. Απλώνουμε από πάνω το τυρί κρέμα, το ζαμπόν, την πιπεριά και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Για γλυκιά εκδοχή:
Αλείφουμε τα κουλούρια με τη μαρμελάδα και το φυστικοβούτυρο. Απλώνουμε από πάνω τα φετάκια μήλου και μπανάνας.
Μηλοπιτάκια ρολά
Υλικά:
12 φέτες ψωμί για τοστ
3 μήλα καθαρισμένα σε πολύ λεπτά κυβάκια
1 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Πιέζουμε τις φέτες του ψωμιού με ένα πλάστη. Ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Απλώνουμε πάνω στις φέτες τη γέμιση, ρολάρουμε και αλείφουμε με το βούτυρο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για 25 λεπτά.
Πιτσάκια σάντουιτς
Υλικά:
1 μπαγκέτα
500 γρ κασέρι πικάντικο τριμμένο
2 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
1 ντομάτα σε πολύ λεπτά φετάκια
12 φέτες σαλάμι αέρος
Εκτέλεση:
Απλώνουμε τις μισές φέτες από το ψωμί σε ένα ταψάκι. Βάζουμε από πάνα το σαλάμι, τις πιπεριές και λίγο τυρί. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες. Καλύπτουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 220 βαθμούς, σε προθερμασμένο φόυρνο.
΄Δείτε ακόμα: Φανταστικά τυροκουλούρια για κολατσιό στο σχολείο!
Τυροπιτάκια σε φόρμα
Εκτέλεση:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει
1 φλ φέτα
1 φλ τριμμένη γραβιέρα τριμμένη
3 αυγά
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όπλα τα υλικά μαζί. Μοιράζουμε σε φορμάκια, βουτυρωμένα και αλευρωμένα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά .
Τορτίγιες με σπανάκι και φέτα
Υλικά:
2 τορτίγιες πράσινες με σπανάκι
2 φλ σπανάκι κατεψυγμένο
1,5 κιλό σπανάκι φρέσκο καλοπλυμένο.
1 φλ φέτα
η 1 φλ ανθότυρο
2 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το σπανάκι με το τυρί και τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζουμε τις τορτίγιες, ρολάρουμε, αλείφουμε με το βούτυρο και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:
Δείτε και άλλες συνταγές για κεράσματα και κολατσιό στο σχολείο εδώ
Πηγή: faysbook