Μια πεντανόστιμη, εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα σε φόρμα του κέικ και για τέλεια εμφάνιση εκτός από την υπέροχη γεύση της. Μια συνταγή για να απολαύσετε εύκολα και γρήγορα μια τυρόπιτα ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι αλλά και για επίσημο τραπέζι ή μπουφέ. Δοκιμάστε τη!!!
Δείτε ακόμα: Ντοματοτυροπιτάκια για κολατσιό στο σχολείο…❣❣❣
Υλικά συνταγής
Στερεά υλικά γέμισης:
10 φύλλα κρούστας
100 γρ. σαλάμι Cabanossi ή άλλο αλλαντικό επιλογής σας [*]
300 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. διάφορα ανάμεικτα τυριά ημίσκληρα, τριμμένα (επιλογής σας)
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Υγρά υλικά για να περιχύσουμε τη πίτα:
4 μεγάλα αυγά
150 ml γάλα
150 ml λάδι (100 ml σπορέλαιο και 50 ml ελαιόλαδο)
150 ml σόδα αναψυκτικό (περίπου ½ μεταλλικό κουτί)
βούτυρο λιωμένο για άλειμμα φόρμας
Δείτε ακόμα: Εύκολη και εντυπωσιακή τυρόπιτα σε 10 λεπτά για κολατσιό στο σχολείο!
Εκτέλεση συνταγής
Στερεά υλικά γέμισης: Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι και τη μεταφέρετε σε ένα μπολ. Κόβετε το σαλάμι καμπανόσι σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε στο μπολ με τη φέτα. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και τις πιπεριές σε μικρά καρεδάκια. Αναμιγνύετε καλά το μπέικιν πάουντερ με το σιμιγδάλι, τα προσθέτετε στο το μείγμα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
Για τη συναρμολόγηση: Παίρνετε ένα ένα φύλλο, το απλώνετε στο πάγκο εργασίας σας και, χωρίς να το βουτυρώσετε, το πασπαλίζετε από πάνω με 2-3 κ.σ. από τη στερεή γέμιση φέτας. Με τα δυο σας χέρια, δεξιά και αριστερά, μαζεύετε το φύλλο, διπλώνοντάς το από τη μικρότερη πλευρά σαν βεντάλια.
Το τοποθετείτε αφράτο, χωρίς να το πιέσετε, στη βάση μιας λαδωμένης ή βουτυρωμένης μεγάλης φόρμας του κέικ και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο τοποθετώντας το κάθε φύλλο/βεντάλια πάνω από τα προηγούμενα, ένα από τη μια πλευρά και ένα από την άλλη στο κύκλο της φόρμας μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η στερεά γέμιση φέτας.
Υγρά υλικά: Στο ίδιο μπολ που είχατε τη στερεή γέμιση φέτας χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, τη σόδα και το σπορέλαιο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Με μια μεγάλη κουτάλα αδειάζετε προσεκτικά το υγρό μείγμα πάνω στο μείγμα μέσα στη φόρμα. Μπορεί το υγρό μείγμα να σας φανεί υπερβολικό αλλά θα απορροφηθεί από τα φύλλα.
Ψήνετε τη τυρόπιτά σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40-45 λ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοροδαλό χρώμα και επίσης, όταν βυθίσετε ένα ξυλάκι-καλαμάκι στη τυρόπιτα και αυτό βγει στεγνό και καθαρό.
[*] Το Cabanossi είναι ένα εξαιρετικό αποξηραμένο αλλαντικό, με καπνιστή επίγευση, παρόμοιο με ήπιας γεύση σαλάμι, λεπτό και επίμηκες. Θα το βρείτε σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ και σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε.
Δείτε και άλλες συνταγές για κολατσιό στο σχολείο ή κεράσματα εδώ