Close

Πεντανόστιμη και πανεύκολη κοτόπιτα με ρώσικη σαλάτα! Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Πεντανόστιμη και πανεύκολη κοτόπιτα με ρώσικη σαλάτα! Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Πεντανόστιμη και πανεύκολη κοτόπιτα με ρώσικη σαλάτα! Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Και πιστέψτε με δεν μου αρέσει καθόλου η ρώσικη αλλά στην συνταγή αυτή κάνει την διαφορά!

Υλικά

2 κοτόπιτες
1 πακέτο σφολιάτας (2 φύλλα)
0.5 κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο
1 κεσεδάκι ρώσικη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
λίγο ζωμό από το κοτόπουλο
μπέικον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
λίγο κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Δείτε ακόμη: Κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Οδηγίες

Βράζουμε το μισό κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε.

Σε ένα μπόλ βάζουμε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, την ρώσικη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Έπειτα βάζουμε ψιλοκομμένες τις πιπεριές, λίγο ζωμό που έχουμε κρατήσει (περίπου μια κουτάλα της σούπας), το κεφαλοτύρι, το μπέικον, αλάτι και πιπέρι.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί και βάζουμε την μισή γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε σε ρολό. Στα πλαϊνά δεν βάζουμε άκρη άκρη την γέμιση για να μην μας χυθεί στο ψήσιμο και κλείνουμε τις άκρες ενώνοντας την σφολιάτα, βρέχοντάς την με λίγο νερό.

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την σφολιάτα, αλείφουμε με λίγο γάλα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Δείτε ακόμη: Κοτοπιτάκια αλλιώς

Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει σε λαδόκολλα!

Κάνουμε το ίδιο και με την δέυτερη σφολιάτα.

Πηγή: parosnewss.blogspot.gr