Υλικά
400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 gr ηλιέλαιο
300 gr ζάχαρη
4 αυγά
500 gr γιαούρτι στραγγιστό
5 βανίλιες
2 φακ. Μπέικιν παουντερ
Χτυπάμε με το σύρμα σ ένα μπολ το ηλιέλαιο και την ζάχαρη, μετά προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τις βανίλιες και το αλεύρι με το μπέικιν.
Αδειάζουμε το μείγμα σένα μεγάλο πυρέξ και ψήνουμε στους 180° για 40-45 λεπτά…..
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Το βράζουμε για 10 λεπτά
Σιροπιάζομαι με χλιαρό σιρόπι και ζεστό το γλυκό.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou–ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024