Συστατικά
Γέμιση
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
Καπνιστή πάπρικα
Ρίγανη
Αλάτι – Πιπέρι
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμη πίτα με κιμά & μπεσαμέλ! τέλεια ιδέα για μπουφέ !!!
Ζύμη
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 γρ μαργαρίνη
240 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
Δείτε ακόμα: Στριφτή κιμαδόπιτα απο τη Sofia Kara
Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και όταν αλλάξει χρώμα και χάσει τα υγρά του προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, προαιρετικά λίγο μπαχάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι και περνάμε από τον τρίφτη την κρύα μαργαρίνη.
Με τα χέρια μας ενσωματώνουμε την μαργαρίνη στο αλεύρι.
Δείτε ακόμα: Λαχταριστη κιμαδοπιτα!
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το ασπράδι, το μπέικιν και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Καλό είναι να αφήσουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέρη και ανοίγουμε σε φύλλα.
Για την βάση της πίτας ανοίγουμε λίγο μεγαλύτερο φύλλο και το βάζουμε σε ταρτιέρα 26 εκατοστών.
Γεμίζουμε με τον κρύο κιμά και καλύπτουμε με ακόμα ένα φύλλο.
Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε τις άκρες και τις πατάμε ανάμεσα στα δάχτυλά μας για να πάρουν σχήμα.
Κόβουμε πιτάκια με διάμετρο περίπου όσο ένα φλιτζάνι του τσαγιού και τα δίνουμε σχήμα φύλλου.
Με τα ίδια πιτάκια κάνουμε τριαντάφυλλα τοποθετώντας στην σειρά (το ένα πάνω στο άλλο) 5 πιτάκια και τα τυλίγουμε σε ρολό.
Τα κόβουμε στην μέση και ανοίγουμε τα φύλλα τους.
Χαράζουμε ένα σταυρό στο κέντρο της πίτας και στολίζουμε με τα φύλλα και τα τριαντάφυλλα.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR