Για το φύλλο:
3 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ.ρακί
2 κ.σ.λάδι
αλάτι
νερό χλιαρό όσο πάρει για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Υλικά
Φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι ΄.
Την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση:
1 κιλό κολοκύθα κόκκινη καλά στημένη
αλάτι πιπέρι
λάδι
λίγο άνηθο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Σοτάρουμε το λάδι τα κρεμμυδάκια ρίχνουμε την κολοκύθα το αλάτι το πιπέρι.
Το κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω τα μυρωδικά.
Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει και λαδώνω ένα ταψί και στρώνω 6 φύλλα 3 κάτω 3 πάνω λαδώνω κάθε φύλλο.το τελευταίο το φύλλο το ραντίζω με νερό και λάδι.
Αν θέλουμε βάζουμε και σουσάμι.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε με τον ίδιο τρόπο τυλιχτά όπως τα βλέπετε !!
Anna Lampropouloy- οι χρυσοχέρες -ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές -συνεχής ενημέρωση
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Ο μικρός Παναγιωτάκης έφυγε από στέρηση οξυγόνου – Τα νέα αποτελέσματα των ιστολογικών
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Grand Hotel Επόμενα επεισόδια: 45, 46, 47
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε