Για το φύλλο:
3 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ.ρακί
2 κ.σ.λάδι
αλάτι
νερό χλιαρό όσο πάρει για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Υλικά
Φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι ΄.
Την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση:
1 κιλό κολοκύθα κόκκινη καλά στημένη
αλάτι πιπέρι
λάδι
λίγο άνηθο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Σοτάρουμε το λάδι τα κρεμμυδάκια ρίχνουμε την κολοκύθα το αλάτι το πιπέρι.
Το κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω τα μυρωδικά.
Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει και λαδώνω ένα ταψί και στρώνω 6 φύλλα 3 κάτω 3 πάνω λαδώνω κάθε φύλλο.το τελευταίο το φύλλο το ραντίζω με νερό και λάδι.
Αν θέλουμε βάζουμε και σουσάμι.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε με τον ίδιο τρόπο τυλιχτά όπως τα βλέπετε !!
Anna Lampropouloy- οι χρυσοχέρες -ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα