Πεντανόστιμη πάστα ταψιού με γεύση snickers. Ένα ιδιαίτερο γλυκό με κρέμα γάλακτος, σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα που αν σας αρέσει αυτού του τύπου η σοκολάτα, σίγουρα θα λατρέψετε αυτό το επιδόρπιο. Ιδανικό σαν κέρασμα ή σαν επίλογος στο επίσημο τραπέζι. Δοκιμάστε το και δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να το τρώτε. Εξάλλου δεν υπάρχει κάτι ωραιότερο για όσους αγαπούν το συνδυασμό αλμυρού και γλυκού;
- κρεμα γαλακτος 3x200 ml
- σοκολάτα 150 γρ
- φυστικοβουτυρο 150 γρ
- ζαχαρούχο γάλα 200 γρ καραμελωμένο
- ζελατίνη 5 γρ
- νερό 30+30 ml
- μπισκότα 1 πακέτο
- βουτυρο 100 γρ.
Υλικά
Εκτέλεση
Στα θρυμματισμένα μπισκότα βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Τα απλώνουμε σε φόρμα 30×11 cm με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
Την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το φυστικοβούτυρο.
Την απλώνουμε πάνω από την μους σοκολάτας και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το καραμελωνένο ζαχαρούχο.
Στην ζελατίνη βάζουμε 30 ml κρύο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Την διαλύουμε σε 30 ml καυτό νερό και την ενσωματώνουμε στην κρέμα καραμέλας.
Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα φυστικοβούτυρο και τα αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα, καραμελωμένο ζαχαρούχο, φιστίκια και κομμάτια snickers.
Δείτε το εδώ video της συνταγής
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια