Close
Πεντανόστιμη πατατόπιτα!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μισό κιλό κιμά,
5 πατάτες βρασμένες ,
1 αυγό,
180 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα,
λίγο γραβιέρα,
λίγο κασέρι,
αλάτι,πιπέρι,τριμμένη φρυγανιά.

Πολτοποιούμαι της πατάτες,με το πιρούνι,ρίχνουμε.λίγο αλάτι,το αυγό,και το αλεύρι και τα.ζυμώνουμε.

ΓΕΜΙΣΗ:
Βάζουμε.λίγο.λάδι με.ένα.κρεμμύδι ξερό σε.κατσαρόλα.τα.αχνίζουμε.ρίχνουμε.και το κιμά.τον σοτάρουμε.
Παίρνουμε.τσέρκι,26 cm τοποθετούμε μέσα λαδόκολλα,βάζουμε στο πάτο στρώση από την ζύμη πατάτας,ρίχνουμε πάνω το κιμά,βάζουμε την γραβιέρα,η κασέρι,και απάνω ξανά ζύμη πατάτας ρίχνουμε λίγο πιπέρι,λίγη φρυγανιά και το ψήνουμε.στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!

Πεντανόστιμη πατατόπιτα!

Tzeni Tsanaktsidou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.