Μετά το φαγοπότι των εορτών θέλουμε κάτι ελαφρύ και υγιεινό αλλά ταυτόχρονα και θρεπτικό. Για σήμερα πεντανόστιμη σαλάτα με φασόλια και κινόα.
ΥΛΙΚΑ
• 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
• 1/2 κούπα φασόλια κόκκινα (από κονσέρβα)
• 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
• 1-2 κ.σ. κάπαρη
• 1/3 κούπας κινόα
• Άνιθος
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
• Νερό για βράσιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Αφού ξεπλύνουμε καλά το κινόα το βράζουμε με άφθονο νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να διακρίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ο όγκος του σχεδόν θα διπλασιαστεί.
• Βράζουμε και τα μαυρομάτικα (χρειάζονται 10 λεπτά από το σημείο βρασμού της χύτρας) και τα αφήνουμε και αυτά να κρυώσουν.
• Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα κρύα μαυρομάτικα, τα κόκκινα φασόλια, αφού τα ξεπλύνουμε, τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ισομεγέθη κομμάτια, την κάπαρη, το κινόα και τον άνιθο ψιλοκομμένο.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.