Συστατικά
1 κούπα Μαυρομάτικα φασόλια
4 -5 φύλλα Μαρούλι
1 μέτρια Πιπεριά γλυκιά
1 μικρό Κρεμμύδια
3 μικρές Πιπεριές καυτερές
1 σκελίδα Σκόρδο
1 τεμάχιο Αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας Λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Κρασί
λίγο Πιπέρι καγιέν
λίγο Ταμπάσκο
Αλάτι
Πιπέρι
Βήματα
1Αν χρησιμοποιείτε ξερά μαυρομάτικα, μουλιάστε τα για 2-3 ώρες και κατόπιν βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατέψτε τα φασόλια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3. Σε ένα shaker αναμιγνύουμε το αβοκάντο με το χυμό λεμόνι, το λάδι, το ξύδι, το ταμπάσκο, το πιπέρι καγιέν και τη ζάχαρη
4. Περιχύνουμε με το μίγμα μας τα μαυρομάτικα φασόλια
5. Τέλος, κόβουμε και προσθέτουμε το μαρούλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο με το μικρόβιο Listeria – Προσοχή μην το καταναλώσετε
- Μενού εβδομάδας από 25/11/2024 ως 01/12/2024 – Νηστεία Χριστουγέννων
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Ανακαλείται ρόφημα σοκολάτας – Εντοπίστηκαν κομμάτια γυαλιού
- Καρέ μαλλιά: Τα 10 top trends του 2025 για τις πιο fashionable εμφανίσεις