Ζύμη
500γρ αλεύρι και κάτι εάν χρειαστεί…
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
300 ml χλιαρό γάλα
1 ΚΓ ζάχαρη
40ml σπορέλαιο
Λίγο αλάτι
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με ελάχιστο γαλατάκι για άλειμμα στο τέλος
Σουσάμι ή και μαυροσούσαμο μαζί
Γέμιση
300γρ τυρί (έβαλα φέτα με λίγο πιπέρι και ρίγανη)
2 αυγά
Σε περίπου 500 γρ αλεύρι βάζουμε την μαγιά που έχουμε διαλύσει μαζί με την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα, το σπορέλαιο, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος, βάζουμε την ζύμη, την λαδώνουμε, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Στην θρυμματισμένη Φέτα προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη και τα ανοίγουμε σε ορθογώνια φύλλα.
Βάζουμε το ένα φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με σπορέλαιο.
Απλώνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
Την χωρίζουμε σε παχιές λωρίδες και τις γυρίζουμε (στρίβουμε)
Αλείφουμε με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρει χρώμα.
Vana Zouka
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024