Για τον κορμό
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κονιάκ
360 γρ. κουβερτούρα λευκή
180 γρ. καρύδια ψίχα
1 πρέζα αλάτι
1,5 πακ. Πτι μπερ
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά να μην καεί το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μαζί με το αλάτι.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σένα μπολ και Προσθέτουμε τα καρύδια . Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο τσέρκι και το βγάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα
2 φακ. Garni
400 ml γάλα φρέσκο
Χτυπάμε την Garni με το γάλα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω την κρέμα γαρνίρομαι με νιφάδες σοκολάτας και κεράσια ή βύσσινο.
Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την σερβίρουμε.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.