Συστατικά
Παντεσπάνι
4 μεγάλα αυγά
80 γρ ζάχαρη
40 ml γάλα
40 ml σπορέλαιο
90 γρ αλεύρι
4 γρ μπέικιν πάουντερ
30 γρ κακάο
2 βανίλιες
Γέμιση
75 γρ σοκολάτα
250 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ άχνη ζάχαρη
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμο ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα και νιφάδες κουβερτούρα για κέρασμα !!!
Οδηγίες
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε.
Στο μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
Αναμειγνύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την απλώνουμε σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί 42×30 εκατοστά.
Την χτυπάμε ελαφρώς για να φύγει ο αέρας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς γα 10 λεπτά.
Κοσκινίζουμε λίγο κακάο σε αντικολλητικό χαρτί και πάνω του βάζουμε το ζεστό παντεσπάνι.
Το τυλίγουμε με προσοχή και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε την σοκολάτα να λιώσει μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί και όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε την άχνη ζάχαρη και την σοκολάτα.
Δείτε ακόμα: Αυγοφέτες ρολό: 5+1 συνταγές που θα σας ξετρελάνουν οικογενειακώς
Ξετυλίγουμε το κρύο παντεσπάνι και απλώνουμε την κρύα κρέμα (την έχουμε βάλει στο ψυγείο για 1-2 ώρες) σε όλη την επιφάνεια.
Τυλίγουμε ξανά σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια