Υπέροχο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο κέικ μπανάνας, με πούδρα αμυγδάλου, καστανή ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, βανίλιες και κανέλα. Ένα αφράτο κέικ γεμάτο γεύσεις και αρώματα, τι καλύτερο μαζί με ένα ένα φλιτζάνι καφέ. Ιδανικό σνακ για τη δουλειά ή το απογευματινό κολατσιό. Φτιάξτε το είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και εντυπωσιακό, μπορείτε να το γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα ή σως καραμέλας και να τους εντυπωσιάσετε όλους!
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 170 γρ
- αμυγδαλα 75 γρ πούδρα
- μπανανα 150 γρ
- καστανή ζάχαρη 150 γρ
- ζαχαρη 1 κουταλιά
- αυγα 2
- κρεμα γαλακτος 125 ml
- σπορέλαιο 65 ml
- βανίλια 2
- κανελά ½ κουταλάκι
Υλικά
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με 3 κουταλιές καστανή ζάχαρη.
Προσθέτουμε τους κρόκους, τις βανίλιες, την κανέλα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με την μία κουταλιά ζάχαρη.
Στο μείγμα με τις μπανάνες βάζουμε το σπορέλαιο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
Αν έχουμε φόρμα σιλικόνης απλώνουμε το μείγμα απευθείας.
Σε μεταλλική φόρμα απλώνουμε αφού πρώτα βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ελέγχουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι.
Προαιρετικά σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα (που έχουμε λιώσει μαζί με βούτυρο ή κρέμα γάλακτος) ή σος καραμέλα (μπορούμε και με καραμελωμένο ζαχαρούχο).
Δείτε εδώ το video της συνταγής