Πεντανόστιμο ριζότο θαλασσινών με γαρίδες και καλαμάρια ένα φαγητό όνειρο! Το ριζότο ταιριάζει τελεία με τα θαλασσινά. Φανταστείτε λοιπόν τι θα συμβεί όταν το ριζότο συναντήσει τις γαρίδες και τα καλαμάρια συνδυασμένα με πιπεριές, σκορδάκι και κρόκο Κοζάνης.
- ελαιολαδο
- βουτυρο 1 κουταλιά
- πάπρικα γλυκιά
- κρόκο Κοζάνης λίγο
- γαρίδες 1/2 κιλό
- καλαμαρακια 1/2 κιλό
- καβουρόψυχα ένα πακέτο κατεψυγμένο σουρίμι θαλασσινών
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
- σκορδο 3 σκελίδες
- πιπεριά Φλωρίνης 2 ψιλοκομμένες
- ντοματα 2 τριμμένες ώριμες
- ζωμό από τα κεφάλια και το κέλυφος των ουρών της γαρίδας
- ρυζι κίτρινο
- αλατι
- πιπέρι
- δάφνη 1 φύλλο
- μαιντανος λίγο
- άνηθος λίγο
Υλικά
Ένα λαχταριστό ριζότο με μοναδική γεύση και χρώματα, πλημμυρισμένο με θαλασσινό άρωμα που θα σας ταξιδέψει.
Μια ιδανική συνταγή για να εντυπωσιάσουμε την οικογένεια στο Κυριακάτικο τραπέζι, ή ακόμα καλύτερα να την ετοιμάσουμε για τον κάλο μας να την συνοδεύσουμε με ένα μπουκάλι λευκό κρασί και να τον προσκαλέσουμε σε ένα ρομαντικό δείπνο. Μπορούμε επίσης αν παραλείψουμε το βούτυρο να την φτιάξουμε και σε περιόδους νηστείας.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να μπούμε στην κουζίνα, να βάλουμε ποδιά και να φτιάξουμε αυτό το μοναδικό πιάτο, που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς και θα εξαφανιστεί από τα πιάτα σας σε χρόνο μηδέν.
Εκτέλεση
Σοτάρω ξεχωριστά σε λάδι μαζί με μια κουταλιά βούτυρο αρωματισμένο με γλυκιά πάπρικα και σαφράν, μισό κιλό γαρίδες, μισό κιλό καλαμαράκια φρέσκα και ένα πακέτο κατεψυγμένο μιξ θαλασσινών. Τα βγάζω σε ένα σκεύος κι αλατίζω από πάνω. Στο ίδιο λάδι σοτάρω ένα μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τρεις σκελίδες σκόρδο. Όταν γυαλίσουν προσθέτω δύο ψιλοκομμένες πιπεριές Φλώρινης και δύο τριμμένες κόκκινες ντομάτες. Μετά από 5 λεπτά βάζω μαλακό κίτρινο ρύζι,σταδιακά το ζωμό από τα κεφάλια και το κέλυφος των ουρών της γαρίδας, αλατοπίπερο, λίγο κρόκο Κοζάνης ακόμη και σιγοβράζω για δέκα λεπτά. Ξαναβάζω τα θαλασσινά μου, ένα φύλλο δάφνης και σε 5 ακόμη λεπτά πριν το σβήσω βάζω μαϊντανό και άνηθο. Έγινε πολύ γευστικό, δεμένο κι αρωματικό χωρίς να χρησιμοποιήσω καθόλου κρασί ή έξτρα βούτυρο στο τέλος.
Συνταγή/ Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Zoy Plarn
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15