Υλικά
750 γραμ βούτυρο κερκύρας
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού
4 κσ κονιάκ
1 κγ σόδα λιωμενη στον χυμό 1/2 λεμονιού
3 βανιλιες
1 κιλο αλεύρι Νο 2
250 γραμ αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμενα
και καβουρντισμένα ελαφρώς να μην έχουν υγρασία
2 πακέτα ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμη: Οι τέλειοι Σμυρνέϊκοι Κουραμπιέδες αμυγδάλου
εκτέλεση
σε ένα μπρίκι βράζουμε νεράκι και ριχνουμε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν για 5 λεπτάκια περίπου μετά τα στραγγίζουμε τα καθαρίζουμε και τα χοντροκόβουμε για τι τότε είναι μαλακά τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στον φούρνο στους 120 με 150 βαθμούς και τ αφήνουμε για 20 λεπτάκια περίπου δοκιμάζοντας αν στεγνώσαν!!!
σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψει το βουτυράκι μας μετά ριχνουμε το κρόκο του αυγού και μετά τα υπόλοιπα υλικά μας ΠΡΟΣΟΧΗ την σόδα με το λεμόνι τ’ ανακατεύουμε πάνω από την λεκανιτσα να μην φουσκώσει και τρέχει τέλος ριχνουμε και τ’ αμυγδαλάκια μας και ζυμώνουμε λίγο ακόμα!!!!
ανάβουμε τον φούρνο μας να είναι ζεστός και στρώνουμε λαδόκολλα στα ταψιά μας.
πλάθουμε μικρά κεφτεδκια και τα βάζουμε στο ταψάκι μας πατώντας στο κέντρο από το κάθε κεφτεδάκι με το δάχτυλο μας να κάνει μια μικρή λακουβίτσα το κουραμπιεδάκι μας!!
Δείτε ακόμη: Ελατε να φτιάξουμε κουραμπιέδες Τραγανους, αλλά και λιώνουν στο στόμα ……
όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε ζεστά από το ταψί και τα ριχνουμε σε μια λεκανίτσα που εχουμε βάλει το 1 σακουλάκι ζάχαρη και τα κουκουλώνουμε για λίγα λεπτάκια και μετά τα στρώνουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη με την βοήθεια ενός μικρού σουρωτηριού αυτό που είναι για το τσαι !!!!
ψήνονται στους 200 για 25 λεπτάκια περίπου ΠΡΟΣΟΧΗ αν είναι δυνατός ο φούρνος σας τα βάζετε 20 λεπτά δεν θέλουμε να σκουρύνουν!!!!
καλή σας επιτυχία!!!