Οι λουκουμάδες είναι το αγαπημένο γλυκό των περισσότερων Ελλήνων. Συνοδεύονται με μέλι, σοκολάτα ή οποιαδήποτε άλλη γλυκιά ή αλμυρή σάλτσα επιθυμείτε. Είναι μια πανεύκολη συνταγή που μπορεί να γίνει ένα πολύ νόστιμο σνακ και μικρούς και μεγάλους. Παρακάτω θα δείτε την αγαπημένη μας συνταγή με λουκουμάδες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες του τσαγιού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλιά του γλυκού
- μελι 1 κουταλιά του γλυκού
- γάλα εβαπορέ Μισή κούπα
- νερό Χλιαρό όσο πάρει να γίνει ένας μέτριος χυλός
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- μελι για το γαρνίρισμα
- κανελά για το γαρνίρισμα
Υλικά
Εκτέλεση:
Αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ξεκινάμε να τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, έτσι ώστε να γίνει ένας ομογενές χυλός. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι γρήγορες. Σκεπάζουμε τον χυλό μας με ένα καπάκι και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και το αφήνουμε μέχρι να κάψει. Πρέπει να είναι πολύ σε ποσότητα. Για να κάνουμε τους λουκουμάδες μας στρογγυλούς, υπάρχουν δυο τρόποι. Μπορούμε να πάρουμε λίγη ζύμη στο χέρι μας και να την κλείσουμε μέχρι να βγει από το επάνω μέρος λίγη ζύμη. Με γρήγορες κινήσεις την βάζουμε στο κατσαρολάκι μας.
Ο δεύτερος τρόπος είναι ο εξής. Παίρνουμε λίγη ζύμη με το κουτάλι. Γερνούμε το κουτάλι και ρίχνουμε τη ζύμη στο καυτό λάδι κόβοντας άμεσα, με το δάχτυλο τη ζύμη. Κι εκεί, θέλει πολύ γρήγορες κινήσεις. Καλή όρεξη!
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι