Close

ΠΕΡΙΠΟΥ …..ΠΕΙΝΙΡΛΙ ….ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ !

ΠΕΡΙΠΟΥ …..ΠΕΙΝΙΡΛΙ ….ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ !

ΠΕΡΙΠΟΥ …..ΠΕΙΝΙΡΛΙ ….ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ !

Υλικά

1 δόση ζύμης Ζωάκια- ψωμάκια
310 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού

Δείτε ακόμη: Πεϊνιρλί με κιμά και αυγό

Προαιρετικά

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 – 3 κουταλάκια του γλυκού γάλα

Δείτε ακόμη: Πεινιρλί με υπέροχη γέμιση

Οδηγίες

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να αφρατέψει.

Βάλτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. . Ανοίξτε την ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο και τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο ταψί.

Βάλτε στην μέση –κέντρο του φύλλου την γέμιση .Από αριστερά και δεξιά αφήστε κενό κόψτε σε λωρίδος και γυρίστε ελαφρά προς τα μέσα Σφραγίστε τα άκρα . Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Ψήνουμε στους 182 για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσει . Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, βανίλια και αρκετό γάλα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και ρίξτε από πάνω.

Πηγή: syntagesgiapaidia.blogspot.gr