Περίσσεψαν Πασχαλίνα Κουλουράκια; Φτιάξτε Πουτίγκα σε ποτήρι. Συνταγή για γλυκό με τα Πασχαλινά κουλουράκια που περίσσεψαν του Παναγιώτη Παπαδάκη.
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας έχει μια καταπληκτική συνταγή με τα κουλουράκια που θα περισσέψουν από το Πάσχα για Πουτίγκα σε ποτήρι.
Ένα Υπέροχο γλυκάκι με βάση από κουλουράκια που σας περίσσεψαν.Εύκολο και γρήγορο γλυκό για όλες τις ώρες!
Δείτε παρακάτω πως να κάνετε την καλύτερη πουτίγκα σε ποτήρι με τα κουλουράκια που περίσσεψαν!
Δείτε ακόμη Κρεατόπιτα με το αρνί που περίσσεψε
Υλικά
6-7 Πασχαλινά κουλουράκια
200 γρ γάλα
250 γρ λευκή κουβερτούρα
1 λίτρο γάλα
100 γρ κορν φλάουρ
2 κρόκοι
2 βανιλίνες
70 γρ βούτυρο
2 φάκελοι γκαρνί σαντιγί στιγμής
400 γρ γάλα
Φυστίκια Αιγίνης
Ingredients
6-7 Easter cookies
200 g milk
250 g white chocolate
1 litre milk
100 g cornstarch
2 yolks
2 vanilla
70 g butter
2 packets instant whipped cream
400 g milk
Pistachios
German
Zutaten
6-7 Osterplätzchen
200 g Milch
250 g weiße Schokolade
1 Liter Milch
100 g Maisstärke
2 Eigelb
2 Vanille
70 g Butter
2 Päckchen Instant-Schlagsahne
400 g Milch
Pistazien
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή σπάζοντας σε μεγάλα κομμάτια τα κουλουράκια που περίσσεψαν και τα βουτάμε καλά μέσα στο γάλα.(Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε σαν βάση εκτός από κουλουράκια,μπισκότα,τσουρέκι ή κέικ αφού φυσικά τα σιροπιάσουμε ή τα βουτήξουμε στο γάλα).Συνεχίζουμε και αφού τα βάλουμε στα μπολάκια(Εγώ χρησιμοποίησα 6 μπολάκια)κόβουμε με το μαχαίρι την λευκή κουβερτούρα.
Τα Αφήνουμε στην άκρη και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουρ.Ανακατεύουμε το μείγμα πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.Αφού πήξει ρίχνουμε τους 2 κρόκους ανακατεύοντας καλά.Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο,τα κομμάτια λευκής κουβερτούρας και τις βανιλίνες.(Εάν την θέλετε πιο γλυκιά την κρέμα μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη). Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Δείτε ακόμη Γλυκό ψυγείου με τσουρέκι (βίντεο)
Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε 2 φακέλους γκαρνί στιγμής μαζί με 400 γρ γάλα.Το ανακατεύουμε πολύ καλά και έχουμε έτοιμη σαντιγί.(Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμα γάλακτος με 35%λιπαρά ή καποια φυτική κρέμα γάλακτος συμπληρώνοντας 100 γρ ζάχαρη).Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και την στολίζουμε σε κάθε μπολάκι πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγίνης ή με ότι άλλο μας αρέσει.
Μπορούμε να το φάμε εκείνη την στιγμή ή το αφήνουμε στο ψυγείο για όποτε θέλουμε.Μια υπέροχη συνταγή με ένα σούπερ δροσερό γλυκάκι!!!Καλή σας επιτυχία
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο με όλα τα μυστικά
Δείτε όλες τις συνταγές μας με τα Πασχαλινά Περισσεύματα με ένα κλικ εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα