Σας Περίσσεψαν Μελομακάρονα;Σας έχουμε Συνταγή για ατομικα γλυκα σε ποτήρι με μελομακάρονα!Το πιο νόστιμο και κρεμώδες γλυκάκι με τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν θα φτιάξουμε σήμερα. Αν και στο δικό μας σπίτι τα μελομακάρονα δεν περισσεύουν ποτέ, μπορεί φέτος τα Χριστούγεννα εσείς να φτιάξατε παραπάνω μελομακάρονα από αυτά που μπορείτε να καταναλώσετε.
- μελομακάρονα 4
Υλικά
- κορν φλαουρ 4,5 κ.σ
- γάλα 2,5 φλ.τσ
- ζαχαρη 1/2 φλ.
- αυγα 2
- βουτυρο 2 κ.σ.
- βανίλια λίγη
- τυρί κρέμα ένα κουτάκι
Για την κρέμα πατισερί
- κρεμα γαλακτος μια με 35 % λιπαρά
- ζάχαρη άχνη μια κ.σ
Για την σαντιγί
- κουφέτα Κατά βούληση σοκολατένια crispy
Για την γαρνιτούρα
Δείτε ακόμα Περίσσεψε βασιλόπιτα ; Φτιάξτε κορμό με ζαχαρούχο
Εμείς στο Daddy-Cool.gr δεν θέλουμε να πετάμε τίποτα γιατί πάνω από όλα μαγειρεύουμε με οικονομία. Στη σημερινή μας συνταγή λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε γλυκάκια με κρέμα πατισερί και σαντιγί.
Για βάση αυτό το κρεμώδες γλυκάκι έχει μελομακάρονα στη βάση του. Είναι ένα γλυκό μέσα στην γλύκα και στην νοστιμιά που θα το λατρέψει όλη η οικογένεια. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για την βάση
Παίρνουμε τα μελομακάρονα που μας έχουν περισσέψει και τα ψιλοκόβουμε έτσι ώστε να φτιάξουμε την βάση των γλυκών μας. Μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μας μελομακάρονα στα ποτήρια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για την κρέμα πατισερί
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το γάλα, την ζάχαρη, τα αυγά τα οποία πρώτα τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς, το βούτυρο και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί και συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε και πάλι όσο είναι ζεστό το μείγμα μας. Σκεπάζουμε την κρέμα στο μπολ σκεπασμένο με μία διάφανη μεμβράνη. Αφού κρυώσει η κρέμα την μοιράζουμε στα ποτήρια.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Χτυπάμε μία κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαντιγί. Προσθέτουμε την σαντιγί στα ποτήρια και στην συνέχεια γαρνίρουμε με τα σοκολατένια κουφετάκια που έχουν τα παιδικά γιαούρτια. Αφήνουμε τα γλυκά μας στο ψυγείο και καταναλώνουμε την επόμενη μέρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λίτσα Σκαρμούτσου-Βαλαβάνη
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr