Συνταγή για καριόκες με το κέικ που περίσσεψε. Πολλές φορές τυχαίνει να μας περισσέψει κέικ ή να βγει πιο στεγνό από ότι το θέλουμε. Δεν χρειάζεται να το πετάξουμε αφού μπορούμε να το μετατρέψουμε σε λαχταριστές καριόκες, αφράτες στη γέμιση και σοκολασμένες. Καλύτερες και από ζαχαροπλαστείου και φυσικά πολύ οικονομικές!
- κεικ 500 γραμμάρια
- καρυδια 2 κούπες ψιλοκομμένα
- μαργαρίνη 200 γραμμάρια λιωμένη
- σιρόπι 1 κούπα περίπου από γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- κανελά 4 πρέζες
- γαρίφαλο 3 πρέζες
Υλικά
- κουβερτουρα 4 (των 125 γραμμαρίων)
- καλαμποκέλαιο 3-4 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο
Οι καριόκες είναι από τα πιο γνωστά και αγαπημένα γλυκά για κέρασμα. Δεν χρειάζεται να δίνουμε ένα σκασμό λεφτά για να τις απολαύσουμε αφού φτιάχνονται πανεύκολα και από το σπίτι και μάλιστα, μπορούν να σώσουν την κατάσταση, αν μας περίσσεψε κέικ ή δεν μας πέτυχε.
Δείτε ακόμα Καριόκες με μαρμελάδα και κέικ
Εμείς τις δοκιμάσαμε, όταν παραψήσαμε ένα κέικ, μας βγήκε στεγνό αλλά όχι καμένο και ξετρελαθήκαμε. Η πιο οικονομική, εύκολη και πετυχημένη συνταγή για καριόκες με το κέικ που μας περίσσεψε για κέρασμα, δώρο ή τις υπογλυκαιμίες μας. Μπορούμε να φτιάξουμε μικρές καριόκες για κέρασμα ή και μεγάλες καριόκες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις καριόκες με το κέικ που περίσσεψε:
Εκτέλεση για τις καριόκες με το κέικ που περίσσεψε
Αρχικά περνάμε το κέικ από το μούλτι και το θρυμματίζουμε. Επίσης θρυμματίζουμε στο μούλτι και τα καρύδια και ανακατεύουμε το κέικ με τα καρύδια. Προσθέτουμε στο μείγμα την λιωμένη μαργαρίνη, το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού, το κονιάκ, το κακάο, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Θέλουμε να πάρουμε ένα μείγμα που να μην είναι ούτε λασπωμένο, ούτε να τρίβεται. Δοκιμάζουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε μπαχαρικά, όπως λίγη κανέλα παραπάνω. Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια μεμβράνη και μοιράζουμε το μείγμα.
Πλάθουμε με τις παλάμες μας δύο μπαστούνια σε σχήμα στρογγυλό ή ίσιο από κάτω και οβάλ από πάνω, ώστε όταν τα κόψουμε να είναι μισοφέγγαρα.
Δείτε ακόμα Παστάκια από κέικ που περίσσεψε
Στρίβουμε τις ακρούλες σαν καραμελίτσες και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Μερικές ώρες μετά ετοιμάζουμε πρώτα το γλάσο λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τότε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια βγάζουμε μόνο ένα μπαστούνι από την κατάψυξη και το κόβουμε σε φέτες. Βουτάμε κάθε φέτα στο γλάσο. Ακουμπάμε τις καριόκες σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και είναι έτοιμες.
Tips για τις καριόκες με το κέικ που περίσσεψε
Μπορούμε να βάλουμε κέικ βανίλιας, σοκολατένιο κέικ και γενικά ό,τι κέικ μας περίσσεψε ή μας απέτυχε. Αν δεν έχουμε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού βράζουμε 1 κούπα ζάχαρη με 1 κούπα νερό μέχρι να δέσει καλά.
Όσο σιρόπι περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο. Αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε λικέρ.
Προσέχουμε μόνο να μην πέσει πολύ σιρόπι, για να μην λασπώσει το μείγμα. Έπειτα βγάζουμε μόνο ένα μπαστούνι από την κατάψυξη, κόβουμε φέτες και τις βουτάμε στο γλάσο.
Όσες ώρες και αν είναι στην κατάψυξη, ακόμα και μέρες, μόλις βγάλουμε το μπαστούνι, κόβεται αμέσως. Μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και όταν θέλουμε να τις κεράσουμε, τις βγάζουμε 5 λεπτά πριν από την κατάψυξη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια