Λαχταριστά κιμαδοπιτάκια με εύκολη αφράτη ζύμη σαν κουρού. Αν σας περίσσεψε κιμάς και θέλετε να το αξιοποιήσετε, αυτά τα κιμαδοπιτάκια είναι μία πολύ εύκολη και γρήγορη λύση! Μπορείτε επίσης να τα φτιάχνετε για το σχολείο του παιδιού, για το παιδικό πάρτι, ακόμη και σαν κολατσιό και απογευματινό σνακ!
- γάλα 600 ml Χλιαρό
- ηλιέλαιο 300 ml
- ζαχαρη 2 κ.σ.
- αλατι 1,5 κ.σ.
- ξερή μαγιά 2 φακ.
- αυγα 2 μεσαία (ασπράδια)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1000-1200 γρ.
- γάλα 2 κ.σ. για επάληψη (με τους κρόκους από τα αυγά)
Για την ζύμη
- κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ.
- κρεμμυδι 2 τριμμένα
- ζαμπόν 10 φέτες καπνιστό κομμένο
- αλατι κατά βούληση
- πιπέρι κατά βούληση
- μπούκοβο κατά βούληση
- κουρκουμας κατά βούληση
- πάπρικα γλυκιά
- πάπρικα καπνιστή
- ρεγκάτο 1 κούπα τριμμένο
- γραβιέρα Μισή κούπα τριμμένη
- ντοματα 2 κομμένες σε καρέ
- μαιντανος 2 κ.σ. ψιλοκομμένο
- κετσαπ κατά βούληση
Για την γέμιση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ Ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά να ενεργοποιηθεί… προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα ασπράδια, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη… αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει… ( εγώ το φτιάχνω από το βράδυ, το βάζω ψυγείο όλη νύχτα και το φτιάχνω την άλλη μέρα)…. χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια… ανοίγουμε, βάζουμε κέτσαπ, γεμίζουμε, κλείνουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα… τα αλείφουμε με το μείγμα από τους κρόκους και το γάλα… ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 20 λεπτά….
Για την γέμιση
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι… προσθέτουμε το ζαμπόν… μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον κιμά… τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3’… προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του… περίπου 15 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως…. πριν γεμίσουμε τα πιτάκια μας θα προσθέσουμε τα τυριά.
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 60 κομμάτια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από τη σελίδα “Οι Γεύσεις της Ελένης”