Close
Περίσσεψε κιμάς ; Φτιάξτε Κιμαδοπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη

Λαχταριστά κιμαδοπιτάκια με εύκολη αφράτη ζύμη σαν κουρού. Αν σας περίσσεψε κιμάς και θέλετε να το αξιοποιήσετε, αυτά τα κιμαδοπιτάκια είναι μία πολύ εύκολη και γρήγορη λύση! Μπορείτε επίσης να τα φτιάχνετε για το σχολείο του παιδιού, για το παιδικό πάρτι, ακόμη και σαν κολατσιό και απογευματινό σνακ!

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ Ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά να ενεργοποιηθεί… προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα ασπράδια, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη… αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει… ( εγώ το φτιάχνω από το βράδυ, το βάζω ψυγείο όλη νύχτα και το φτιάχνω την άλλη μέρα)…. χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια… ανοίγουμε, βάζουμε κέτσαπ, γεμίζουμε, κλείνουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα… τα αλείφουμε με το μείγμα από τους κρόκους και το γάλα… ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 20 λεπτά….

Για την γέμιση

Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι… προσθέτουμε το ζαμπόν… μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον κιμά… τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3’… προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του… περίπου 15 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως…. πριν γεμίσουμε τα πιτάκια μας θα προσθέσουμε τα τυριά.
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 60 κομμάτια

Περίσσεψε κιμάς ; Φτιάξτε Κιμαδοπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από τη σελίδα “Οι Γεύσεις της Ελένης”