Το τέλειο μεσημεριανό αλλά και βραδινό με τορτίγιες με κασέρι και κρέμα γάλακτος. Τορτίγιες με κασέρι, κρέμα γάλακτος και το κοτόπουλο που περίσσεψε για να μην πάει χαμένο τίποτα.
- τορτίγια 1 πακέτο (6 κομμάτια)
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 κίτρινη
- πιπεριά 1 πορτοκάλι
- μανιταρια 1 κονσέρβα
- μείγμα μπαχαρικών 1 κουταλιά της σούπας για κοτόπουλο
- ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
- μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
- κοτόπουλο 3 κομμάτια φιλέτο
- κρεμα γαλακτος 2
- κασέρι 200 γραμμάρια τριμμένο
Υλικά
Οι τορτίγιες είναι ένα οικονομικό υλικό που μας λύνει τα χέρια αφού μπορούμε να τις απολαύσουμε ωμές, με δροσερή γέμιση, ψημένες στον φούρνο σαν σουφλέ όπως είναι η σημερινή μας συνταγή, ακόμη και τηγανιτές με το σωστό πανάρισμα.
Δείτε ακόμα Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανικά
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε τορτίγιες με κασέρι και κρέμα γάλακτος με κοτόπουλο που περίσσεψε. Ένα φαγάκι που λιώνει στο στόμα και είναι το τέλειο πιάτο ακόμη και για το Κυριακάτικο τραπέζι. Δοκιμάστε το και δεν θα το μετανιώσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις τορτίγιες με κασέρι και κρέμα γάλακτος:
Εκτέλεση για τις τορτίγιες με κασέρι και κρέμα γάλακτος
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την μουστάρδα, το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και την ρίγανη και ανακατεύουμε. Περνάμε με το μείγμα το φιλέτο κοτόπουλο το οποίο το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Αφού μαραθούν προσθέτουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε λαδόκολλα. Όπως είναι οι τορτίγιες στρογγυλές, ακριβώς στη μέση, ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από την γέμιση και 1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κασέρι και κλείνουμε αριστερά, δεξιά, πάνω κάτω. Το κλείσιμο θέλουμε να είναι από την κάτω μεριά του ταψιού.
Δείτε ακόμα Τορτίγιες με σπανάκι, ρόκα και τυρί κρέμα
Χαράζουμε με ένα μαχαίρι τις τορτίγιες από πάνω και ρίχνουμε και πάλι κασέρι και την δεύτερη κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στον αέρα, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gewrgitsini Kardoulini Xaxa
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr