Συνταγή για μυρωδάτη και χυλωμένη φασολάδα, με την συνταγή της γιαγιάς για να αποτοξινωθούμε μετά τις Γιορτές από το πολύ κρέας. Το τέλειο μεσημεριανό για μικρούς και μεγάλους με χωριάτικο ψωμί και φέτα.
- φασόλια 250 γραμμάρια
- νερό 4 φλιτζάνια του νες καφέ
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- καρότο 2 σε ροδέλες
- σελινόριζα 2 κουταλιές της σούπας περίπου
- ντοματα 2 τριμμένες
- σάλτσα ντομάτας 1/2 κονσέρβα κονκασέ
- σέλινο 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
- μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- πιπεριά 1 αποξηραμένη καυτερή
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- δάφνη 2-3 φύλλα
Υλικά
Η φασολάδα είναι το εθνικό μας φαγητό. Και μπορεί μερικοί και μερικές να φοβούνται να το παραδεχτούν αλλά είναι νόστιμη και αρέσει στους περισσότερους.
Πηχτή φασολάδα της μαμάς
Μιας και τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά, φάγαμε πολύ κρέας, ήρθε η στιγμή να βελτιώσουμε και πάλι την διατροφή μας. Και τώρα με το κρύο, τί καλύτερο από μία πηχτή και αρωματική φασολάδα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πηχτή φασολάδα για αποτοξίνωση από το κρέας:
Εκτέλεση
Αρχικά από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε σε νερό τα φασόλια. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε με τα 4 φλιτζάνια νερού να βράσουν. Σουρώνουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν σε καινούριο νερό.
Ταυτόχρονα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες, με την ζάχαρη και τα καρότα σε ροδέλες. Αφού μαραθούν καλά προσθέτουμε την σελινόριζα σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, την σάλτσα ντομάτας κονκασέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ζωμό από τα φασόλια που έβρασαν και στο τέλος το ψιλοκομμένο σέλινο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε και την αποξηραμένη καυτερή πιπεριά, πιπέρι και ρίγανη.
Χυλωμένη φασολάδα με λαχανικά
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα φασόλια. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά και βάζουμε τα φύλλα δάφνης. Βράζουμε μέχρι να δέσει το φαγητό. Σβήνουμε την φωτιά και αλατίζουμε.
Tips
Αν θέλετε να την φτιάξετε για παιδιά μην βάλετε την καυτερή πιπεριά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελινα Σκλαβου
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr