Συνταγή για χυλωμένη μαμαδίστικη φασολάδα με καρότο και σέλινο για τα κρύα μεσημέρια του Χειμώνα. Εύκολη νηστίσιμη φασολάδα που μπορούμε να την συνοδεύσουμε με παστή ρέγκα, ελιές, φέτα και φυσικά χωριάτικο ψωμί.
Χυλωμένη φασολάδα με λαχανικά
Η φασολάδα είναι το εθνικό μας φαγητό και μπορεί να έχει κακό όνομα από τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν, αλλά είναι νόστιμη και θρεπτική! Εμείς την λατρεύουμε και δεν χάνουμε ευκαιρία τον Χειμώνα να την φτιάχνουμε. Σήμερα θα σας δείξουμε την συνταγή για μαμαδίστικη πηχτή φασολάδα που θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πηχτή φασολάδα της μαμάς:
Εκτέλεση για την πηχτή φασολάδα της μαμάς
Μουλιάζουμε από βραδύς τα φασόλια σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε σε καινούργιο νερό και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο. Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες. Τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε τα φασόλια με τα λαχανικά και τα μυρωδικά για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την σάλτσα ντομάτας και συμπληρώνουμε αλάτι αν χρειαστεί. Βράζουμε μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια και να μείνουν με την σάλτσα τους.
Η φωτογραφία είναι του φίλου μας Dimitrios Maroulis
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr