Πηχτή Μαγειρίτσα για την Ανάσταση . Συνταγή για Πηχτή Μαγειρίτσα για την Ανάσταση παραδοσιακή, χυλωμένη μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά, μαρούλια, σπανάκι και αυγολέμονο με κορν φλάουρ.
- συκωταριά 1 αρνίσια
- μαρούλι 2-3 χοντροκομμένα
- σπανακι Λίγο
- ελαιολαδο Λίγο
- κρεμμυδι 1-2 μέτρια ξερά
- κρεμμυδι 4 ψιλοκομμένα φρέσκα
- σκορδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένο
- χυμός Από 1 λεμόνι
- ρυζι 100 γραμμάρια Καρολίνα
- άνηθος ½ κούπα ψιλοκομμένο
- μαιντανος ½ κούπα ψιλοκομμένο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- αυγα 2
- χυμός Από 2 λεμόνι
- λεμονι Λίγο ξύσμα
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά
- άνηθος Λίγος ψιλοκομμένος
Για το αυγολέμονο
Διανύουμε την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και το Μεγάλο Σάββατο είναι πολύ κοντά . Θέλουμε λοιπόν να μαγειρέψουμε μία υπέροχη Πηχτή μαγειρίτσα για την Ανάσταση όπως ακριβώς πρεσβεύει το έθιμο. Η σημερινή μας συνταγή για πηχτή μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή με αρνίσια συκωταριά, μυρωδικά, σπανάκι, μαρούλι και ένα δεμένο αυγολέμονο.
Η μαγειρίτσα είναι ένα άκρως θρεπτικό φαγητό που κάθε Μεγάλο Σάββατο το έθιμο θέλει όλη την οικογένεια να μαζεύεται γύρω από το τραπέζι και να την απολαμβάνει τσουγκρίζοντας τα Πασχαλινά της αυγά. Αυτή η Πηχτή Μαγειρίτσα για την Ανάσταση θα απογειώσει το Πασχαλινό σας τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πηχτή Μαγειρίτσα για την Ανάσταση :
Εκτέλεση για την Πηχτή Μαγειρίτσα για την Ανάσταση μαγειρίτσα
Αρχικά πλένουμε την αρνίσια συκωταριά. Έπειτα πλένουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια και το χοντροκομμένο σπανάκι. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ζεματάμε την συκωταριά για 10 λεπτά και την ψιλοκόβουμε.
Παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε να σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό μαζί με τα κρεμμύδια για λίγα δευτερόλεπτα.
Έπειτα προσθέτουμε την συκωταριά. Ξεκινάμε να την σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφού σοταριστεί σβήνουμε το φαγητό μας με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια, το σπανάκι και το ρύζι Καρολίνα.
Δείτε ακόμα Εύκολη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα του Δημήτρη Μιχαηλίδη με όλα τα μυστικά
Σε αυτό το σημείο βάζουμε αλάτι και πιπέρι κι αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Σιγοβράζουμε την μαγειρίτσα μας για 30-40 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σβήνουμε την φωτιά και ετοιμάζουμε αμέσως το αυγολέμονο. Για το αυγολέμονο χτυπάμε αρχικά τα ασπράδια των αυγών μέχρι να ασπρίσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον χυμό από λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χτυπώντας τα συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο ζωμό από την μαγειρίτσα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κορν φλάουρ για να δέσει το αυγολέμονο και να μην σβολιάσει. Αφού το αυγολέμονο δέσει το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να πάει παντού. Αφού περάσει λίγη ώρα το αυγολέμονο θα δέσει και θα κάνει την μαγειρίτσα πιο πηχτή.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Pellumbesha Lumi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή