Close
Πηχτή- Μαγειρίτσα- για- την -Ανάσταση-

Πηχτή Μαγειρίτσα για την Ανάσταση . Συνταγή για Πηχτή Μαγειρίτσα για την Ανάσταση παραδοσιακή, χυλωμένη μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά, μαρούλια, σπανάκι και αυγολέμονο με κορν φλάουρ.

Διανύουμε την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και το Μεγάλο Σάββατο είναι πολύ  κοντά . Θέλουμε λοιπόν να μαγειρέψουμε μία υπέροχη Πηχτή μαγειρίτσα για την Ανάσταση όπως ακριβώς πρεσβεύει το έθιμο. Η σημερινή μας συνταγή για πηχτή μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή με αρνίσια συκωταριά, μυρωδικά, σπανάκι, μαρούλι και ένα δεμένο αυγολέμονο.

Πηχτή Μαγειρίτσα για την Ανάσταση

Η μαγειρίτσα είναι ένα άκρως θρεπτικό φαγητό που κάθε Μεγάλο Σάββατο το έθιμο θέλει όλη την οικογένεια να μαζεύεται γύρω από το τραπέζι και να την απολαμβάνει τσουγκρίζοντας τα Πασχαλινά της αυγά. Αυτή η Πηχτή Μαγειρίτσα για την Ανάσταση θα απογειώσει το Πασχαλινό σας τραπέζι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πηχτή Μαγειρίτσα για την Ανάσταση :

Πηχτή- Μαγειρίτσα -για-την -Ανάσταση-

Εκτέλεση για την Πηχτή Μαγειρίτσα για την Ανάσταση μαγειρίτσα

Αρχικά πλένουμε την αρνίσια συκωταριά. Έπειτα πλένουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια και το χοντροκομμένο σπανάκι. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ζεματάμε την συκωταριά για 10 λεπτά και την ψιλοκόβουμε.

Παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε να σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό μαζί με τα κρεμμύδια για λίγα δευτερόλεπτα.

Έπειτα προσθέτουμε την συκωταριά. Ξεκινάμε να την σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφού σοταριστεί σβήνουμε το φαγητό μας με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια, το σπανάκι και το ρύζι Καρολίνα.

Δείτε ακόμα Εύκολη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα του Δημήτρη Μιχαηλίδη με όλα τα μυστικά

Σε αυτό το σημείο βάζουμε αλάτι και πιπέρι κι αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Σιγοβράζουμε την μαγειρίτσα μας για 30-40 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

Σβήνουμε την φωτιά και ετοιμάζουμε αμέσως το αυγολέμονο. Για το αυγολέμονο χτυπάμε αρχικά τα ασπράδια των αυγών μέχρι να ασπρίσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον χυμό από λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Χτυπώντας τα συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο ζωμό από την μαγειρίτσα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κορν φλάουρ για να δέσει το αυγολέμονο και να μην σβολιάσει. Αφού το αυγολέμονο δέσει το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να πάει παντού. Αφού περάσει λίγη ώρα το αυγολέμονο θα δέσει και θα κάνει την μαγειρίτσα πιο πηχτή.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Pellumbesha Lumi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πηχτή- Μαγειρίτσα -για-την -Ανάσταση-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr