Συνταγή για αφράτα σπιτικά ψωμάκια με πικάντικη γέμιση από σαλάμι μπύρας, τυρί κρέμα και πιπεριές για να συνοδεύσετε την μπύρα ή το κρασάκι σας.
Από την φίλη μας Olga Sv.
- ξερή μαγιά 1
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 1 ολόκληρο
- ασπραδια 1
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζάνα χλιαρό
- σπορέλαιο 1/2 φλιτζάνα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- τυρί κρέμα 1 συσκευασία
- σαλάμι μπύρας 10 φέτες
- πιπεριά Φλωρίνης 1 ψητή ψιλοκομμένη
Για τη γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
- παπαρουνόσπορος Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Ψωμάκια για ντονέρ και σάντουιτς
Αν έχετε βραδινές λιγούρες και θέλετε να φάτε κάτι μικρό για την ταινία και να απολαύσετε και μία μπύρα ή ένα κρασί, τότε μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα αφράτα σπιτικά ψωμάκια, που θα τα γεμίσετε με την πιο τέλεια γέμιση αλλαντικών. Με σαλάμι μπύρας, τυρί κρέμα και πιπεριές, ένα μόνο ψωμάκι δε θα σας είναι αρκετό κι ας είναι τόσο μα τόσο χορταστικά!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πικάντικα γεμιστά ψωμάκια:
Εκτέλεση για τα πικάντικα γεμιστά ψωμάκια
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την ξερή μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μόλις ενεργοποιηθεί η μαγιά προσθέτουμε το αλάτι, το αυγό, το ασπράδι, το σπορέλαιο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για τουλάχιστον 30 λεπτά, σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει η ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια που το καθένα θα έχει μέγεθος ενός μανταρινιού.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το σαλάμι μπύρας κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά μας. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης σε φυλλαράκι και βάζουμε σε κάθε φυλλαράκι από λίγη γέμιση.
Γεμιστά ψωμάκια με πιπεριές και ντομάτα ιδανικά για κολατσιό
Κλείνουμε σαν πουγκί και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα, με το κλείσιμό τους προς τα κάτω, αραιά γιατί φουσκώνουν κατά το ψήσιμο και θα μας κολλήσουν.
Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το φρέσκο γάλα και αλείφουμε τα ψωμάκια μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν, στις αντιστάσεις. Θέλουμε να ροδίσουν τόσο πάνω όσο και κάτω.
Tips για τα πικάντικα γεμιστά ψωμάκια
Αντί για σαλάμι μπύρας μπορούμε να βάλουμε σαλάμι αέρος.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr