Πικάντικα ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα σκόρδου και παρμεζάνα. Μια πεντανόστιμη συνταγή ιδανική για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Αυτό είναι ένα πιάτο που συνηθίζω να φτιάχνω συχνά στο σπίτι εκείνες τις μέρες που δεν έχω καθόλου χρόνο άλλα θέλω κάτι πολύ νόστιμο και γρήγορο.
Η σάλτσα ντομάτας με το σκόρδο είναι μοσχοβολιστή και το μπούκοβο της προσθέτει μια ελαφριά σπιρτάδα, που δένει τελεία με τα μακαρόνια. Όταν στο τέλος προσθέσουμε και την παρμεζάνα το φαγητό μας απογειώνετε. Έτσι εύκολα, με λίγα υλικά και σε λιγότερο από 20 λεπτά θα έχετε ένα υπέροχο πιάτο στο τραπέζι σας. Αν αγαπάτε τις μακαρονάδες πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσετε, είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψετε και θα σας λύσει τα χεριά.
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι και παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, μόλις κάψει ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον σοτάρουμε λίγο και ρίχνουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και μισό κ.γ. ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Τα ριγκατόνι τα βράζουμε 2-3 λεπτά λιγότερο και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε 1-2 χούφτες παρμεζάνα.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou