Σας αρέσει ο παστουρμάς; Αν έχετε καλό παστουρμά τότε μπορείτε σίγουρα να τον φτιάξετε σε παστουρμαδόπιτα και να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Αυτή η πικάντικη παστουρμαδόπιτα θα γίνει η αγαπημένη σας. Ο τέλειος κρασομεζές.
- φύλλο σφολιάτας 2
Υλικά
- ντοματα 2 ψιλοκομμένες (χωρίς ζουμιά και σπόρους)
- παστουρμάς 160 γραμμάρια περίπου (χωρίς τσιμένι)
- κασέρι 300 γραμμάρια τριμμένο
Για την γέμιση
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Την παστουρμαδόπιτα την φτιάχνουμε συχνά την Τσικνοπέμπτη, στους γιορτινούς μπουφέδες αφού συνοδεύει τέλεια το αλκοόλ και φυσικά όταν μαζευόμαστε παρέα για κρασάκι ή μπύρα και θέλουμε πικάντικους μεζέδες. Είναι λαχταριστή με πλούσια γεύση και φανταστικό άρωμα.
Δείτε ακόμα Συνταγή για κρεατόπιτα ή κιμαδόπιτα με ψωμένια ζύμη
Αν σας αρέσουν τα πικάντικα αυτή η παστουρμαδόπιτα θα μπει σίγουρα στην λίστα με τα αγαπημένα σας φαγητά. Μία παραδοσιακή πίτα για τους λάτρεις του παστουρμά που αναδεικνύει όλες τις γεύσεις αυτού του ξεχωριστού αλλαντικού.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πικάντικη παστουρμαδόπιτα:
Εκτέλεση για την Πικάντικη παστουρμαδόπιτα
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Στην συνέχεια απλώνουμε από πάνω την ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τα σπόρια και τα ζουμιά της, τον παστουρμά κομμένο σε λεπτά κομμάτια και το τριμμένο κασέρι.
Δείτε ακόμα Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο με φέτα και ζαμπόν
Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε την πίτα μας με το χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Tips για την Πικάντικη παστουρμαδόπιτα
Μπορούμε να κόψουμε το κασέρι σε φέτες αντί να το τρίψουμε. Αντί για αυγό μπορούμε να αλείψουμε την πίτα με φρέσκο γάλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Arvaniti
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr