Close

Πικάντικη σουτζουκόπιτα με φύλλο κρούστας από την Κατερίνα Λένη

Πικάντικη σουτζουκόπιτα με φύλλο κρούστας από την Κατερίνα Λένη

Πικάντικη σουτζουκόπιτα με φύλλο κρούστας από την Κατερίνα Λένη! Η πρώην παίκτρια του MasterChef Κατερίνα Λένη, μας παρουσιάζει μέσα από το OpenTv μία ξεχωριστή πίτα με σουτζούκι, ντοματίνια, αυγά, γάλα, σουμάκ, τυριά και μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα!

    Για το άλειμμα των φύλλων

  • βουτυρο Κατά βούληση λιωμένο

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση μαύρο

Είναι απλά μία εξαιρετική πρόταση για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Γεμάτη γεύση και αρώματα! Παρόλο που έχει σουτζούκι δεν είναι πολύ πικάντικη. Είναι τόσο πικάντικη όσο αρέσει σε όλους μας! Πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσετε και είμαστε σίγουροι ότι θα την λατρέψετε. Διαβάστε παρακάτω: 

Εκτέλεση για την γέμιση

Στην αρχή ψιλοκόβουμε το σουτζούκι και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή σε ένα τηγάνι που το έχουμε αφήσει πρωτίστως να κάψει. Σοτάρουμε το σουτζούκι για να βγάλει όλα τα αρώματα και το λίπος. Το σοτάρουμε για 5-8 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε κι αυτά μαζί με το σουτζούκι.

Δείτε ακόμα Πανεύκολη πίτα με πράσο μπέικον και τυρί σαν σουφλέ

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σουμάκ και ανακατεύουμε και πάλι. Στην συνέχεια βάζουμε το γάλα και συμπληρώνουμε με τυριά. Ανακατεύουμε το φαγητό μας. Κατεβάζουμε από την εστία το τηγάνι μας και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι τα αυγά μας να διαλυθούν.

Εκτέλεση για την πίτα

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί και λαδώνουμε ελαφρώς τον πάτο του ταψιού. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας στο ταψί και λαδώνουμε στην συνέχεια το φύλλο για να γίνει τραγανό. Στην συνέχεια στρώνουμε ακόμη το επόμενο φύλλο και το λαδώνουμε και πάλι. Κάτω βάζουμε 4-5 φύλλα κρούστας τα οποία τα λαδώνουμε ένα ένα.

Αφού έχουμε στρώσει τα φύλλα μας, βάζουμε την γέμιση. Πάνω από την γέμιση προσθέτουμε και πάλι 3-4 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα τα οποία κι αυτά τα λαδώνουμε ένα ένα για να βγουν τραγανά. Στο τέλος, γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων και βουτυρώνουμε την πίτα μας.

Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και την ψήνουμε την πίτα μας στους 170-180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για 45-50 λεπτά.

Tips

Το σουτζούκι διατηρείται στο ψυγείο. Μπορούμε να βάλουμε όποια τυριά μας αρέσουν. Αντί για σουτζούκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λουκάνικο χωριάτικο.

Πικάντικη σουτζουκόπιτα με φύλλο κρούστας από την Κατερίνα Λένη συνταγή Πικάντικη σουτζουκόπιτα με φύλλο κρούστας από την Κατερίνα Λένη συνταγή Πικάντικη σουτζουκόπιτα με φύλλο κρούστας από την Κατερίνα Λένη συνταγή Πικάντικη σουτζουκόπιτα με φύλλο κρούστας από την Κατερίνα Λένη συνταγή

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr