Η Τσικνοπέμπτη ήρθε και είπαμε να σας δείξουμε πως θα συνοδεύσουμε εμείς τα κοψίδια μας φέτος. Με νόστιμο πικάντικο μπουγιουρντί που φτιάχνεται στο άψε σβήσε.
Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και οι προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι είναι πυρετώδης. Προλαβαίνετε σίγουρα όμως να φτιάξετε αυτό το πικάντικο μπουγιουρντί αφού θέλει απλά υλικά που οι περισσότεροι από εμάς ήδη έχουμε στα ντουλάπια μας και φυσικά γίνεται στο άψε σβήσε.
Δείτε ακόμα Συνταγή για λαχταριστό μπουγιουρντί & όλα τα μυστικά του
Το μπουγιουρντί ή αλλιώς η φέτα ψητή, είναι ένα τρομερό και συγκλονιστικό μεζεδάκι, πικάντικο τόσο όσο, αν και αυτό διαφέρει και ανάλογα τα γούστα και συνοδεύει τέλεια κάθε κρεατολιχουδιά. Μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο πικάντικο αν θέλετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πικάντικο μπουγιουρντί για την Τσικνοπέμπτη
Εκτέλεση για το πικάντικο μπουγιουρντί για την Τσικνοπέμπτη
Παίρνουμε ένα πήλινο σκεύος και προσθέτουμε μέσα την φέτα, κομμένη σε φέτες. Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά και την προσθέτουμε στο πήλινο. Απλώνουμε την ντομάτα κομμένες σε φέτες και τελειώνουμε με το τριμμένο γκούντα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Δείτε ακόμα Λαχταριστό μπουγιουρντί στην λαδόκολλα από το Live Kitchen (βίντεο)
Tips για το πικάντικο μπουγιουρντί για την Τσικνοπέμπτη
Επειδή η γκούντα αφήνει έλαια κατά το ψήσιμο προσοχή με το ελαιόλαδο. Το τυρί γκούντα είναι προαιρετικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αναστ γεω
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr