ΠΙΛΑΦΙ “ΓΕΜΙΣΤΑ τής ΤΕΜΠΕΛΑΣ” … 🙂 !
Μία πιπεράτη – πικάντικη φέτα καί φρέσκο ζεστό, ζυμωτό ψωμί ζητάει αυτό τό φαγητό πού φωνάζει Ελληνικό Καλοκαίρι.
YΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ:
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, αυτή πού χρησιμοποιούμε στά γεμιστά
1 πιπεριά κέρατο μεγάλη
1 κολοκυθάκι μεγάλο
1 καρότο ψιλοκομμένο .. (προαιρετικά) ..
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
50 ml. καλό ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1 φλ. κ. κρασί λευκό
Μαιντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ. γλ. ξερό
Θυμάρι ή ρίγανη φρέσκια ή ξερή
Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Πλένουμε καί ψιλοκόβουμε σέ ένα μπόλ όλα τά υλικά .
Σέ μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τό ελαιόλαδο καί τσιγαρίζουμε τό κρεμμύδι μέχρι νά μαραθεί καί νά γυαλίσει. Προσθέτουμε τίς πιπεριές καί τά κολοκυθάκια καί τά φέρνουμε βόλτα περίπου 5 λεπτά, μέχρι νά πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνουμε τό ρύζι καί ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι νά γυαλίσει.
Σβήνουμε μέ τό κρασί καί μόλις εξατμιστεί τό αλκοόλ σέ περίπου άλλα 5 λεπτά, ρίχνουμε τή ντομάτα, τά μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι καί πιπέρι καί 3 ποτήρια νερό.
Χαμηλώνουμε τή φωτιά, σκεπάζουμε τήν κατσαρόλα καί αφήνουμε νά σιγοβράσει τό φαγητό μας γιά περίπου 20 – 25 λεπτά. Στό ενδιάμεσο ανακατεύουμε γιά νά μήν κολλήσει τό ρύζι καί άν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Όταν αποσύρουμε τό φαγητό από τή φωτιά πρέπει νά έχει αρκετό ζουμάκι, δέν πρέπει νά είναι στεγνό, επειδή τό ρύζι θά τό τραβήξει.
Τό αφήνουμε νά κρυώσει καί κατόπιν σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στό μείγμα σας μπορείτε νά προσθέσετε καί μελιτζάνα ψιλοκομμένη, αλλά καί αμπελόφυλλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !
Από τη φανταστικη σελίδα Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips