Close

Πεινιρλί σαλιγκαράκι!Μια ακόμη ανατολίτικη συνταγή

Πεινιρλί σαλιγκαράκι!Μια ακόμη ανατολίτικη συνταγή

Πεινιρλί σαλιγκαράκι!Μια ακομη ανατολιτικη συνταγη πεντανόστιμη. Μια ζυμη καταπληκτικη!

ΥΛΙΚΑ

250 γρ βουτυρο μαργαρινη

2 κροκους αυγων

1,1\2 κουπα χλιαρο νερο

1 φακελακι ξηρη μαγια

1 ,1|2 κγ ζαχαρη

1 φακελακι μαχλεπι

1 κ γ αλατι

1 κ σ ξυδι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1αυγο

φετα

ανθοτυρο

και λιγο μαιντανο

ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

1 αυγο και παπαρουνοσπορο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια βαθια λεκανη ριχνουμε τη μαγια τη ζαχαρη για να ενεργοποιησουμε τη μαγια μας, το χλιαρο νερο, το ξυδι , το μαχλεπι , τους κροκους των αυγων,to βουτυρο λιωμένο και ανακατευουμε! Σιγα σιγα αρχιζουμε και ριχνουμε το αλευρι με το αλατι και συνεχιζουμε το ανακατεμα μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη! Αφηνουμε τη ζυμη σε ζεστο μερος να διπλασιαστει και ετοιμαζουμε τη γεμιση! Οταν διπλασιαστει το ζυμαρι μας , το χωριζουμε σε 18 μπαλακια! Περνουμε ενα μπαλακι και το πλαθουμε σαν μπαστουνι και προσπαθουμε με το ρολακι μας να το ανοιξουμε! Στην κατω πλευρα οριζοντια βαζουμε τη γεμιση και στην αλλη κοβουμε με το κοφτερο ρολακι και δημιουργουμε σχισμες!Απο την πλευρα της γεμισης ρολαρω προς τα επανω και αφου το κανω παλι μπαστουνακι το τυλιγω σαν σαλιγκαρακι και το τοποθετω στο ταψι με τη λαδοκολλα! Ετσι θα γινουν και τα υπολοιπα ! Αλείφω με αυγο και ριχνω λιγο παπαρουνοσπορο! αφήνω να διπλασιαστουν και ψηνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτα!

 

πεινιρλι_daddy-cool.gr