Συνταγή για πεντανόστιμες πιπεριές Φλωρίνης στα κάρβουνα. Ψητές πιπεριές Φλωρίνης στα κάρβουνα με υπέροχη γεύση που γίνονται με λίγα υλικά και πανεύκολα και αποτελούν τον τέλειο μεζέ για την μπύρα, το κρασί ή το τσίπουρο αλλά συνοδεύουν τέλεια ψάρια ή κρέας.
Δείτε ακόμα Πιπεριές γεμιστές με φέτα και ντομάτα
Οι ψητές πιπεριές είναι ένας υπέροχος μεζές αλλά οι περισσότεροι από εμάς τις ψήνουμε στον φούρνο. Σήμερα όμως θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Πιπεριές Φλωρίνης ψητές στα κάρβουνα που σίγουρα θα συνοδεύσουν τέλεια τόσο τα ψάρια όσο και το κρέας σας, ενώ είναι ο τέλειος μεζές για τσιπουράκι, μπύρα ή κρασάκι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πιπεριές Φλωρίνης στα κάρβουνα:
Εκτέλεση για τις πιπεριές Φλωρίνης στα κάρβουνα
Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια τους. Έπειτα τις ψήνουμε στα κάρβουνα μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και αφού ψηθούν τις βάζουμε όπως είναι ζεστές μέσα σε σακούλα τροφίμων και σφραγίζουμε την σακούλα για να ιδρώσουν.
Αφού κρυώσουν τις βγάζουμε από την σακούλα τροφίμων και τις ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε τις πιπεριές καθαρισμένες σε ένα σουρωτήρι και περιμένουμε να φύγουν τα υγρά τους. Στην συνέχεια τις βάζουμε λίγες λίγες σε μικρά σακουλάκια τροφίμων και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί μεγάλο.
Βάζουμε τις πιπεριές στην κατάψυξη και μόλις παγώσουν τα σακουλάκια τότε μπορούμε να τα βάλουμε όλα μαζί σε ένα μικρότερο σκεύος παγωμένα, αφού δεν κολλάνε μεταξύ τους. Όταν θέλουμε να τις σερβίρουμε τις ξεπαγώνουμε τελείως.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινό πιλάφι με πιπεριές
Τις βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να μην έχουν πολλά ζουμιά και στη συνέχεια σε μία πιατέλα. Προσθέτουμε αλάτι, σκόρδο, ξύδι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε. Φυσικά και λίγο ελαιόλαδο.
Tips για τις πιπεριές Φλωρίνης στα κάρβουνα
Μπορείτε να ψήσετε τις πιπεριές σας για να τις έχετε όλο τον χρόνο. Εμείς τα βάζουμε ανά 6 σε κάθε σακουλάκι και όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε βγάζουμε ένα σακουλάκι 2-3 ώρες πριν τις ετοιμάσουμε να τις φάμε!!!!
Δεν συντηρούνται πολλές μέρες στο ψυγείο. Εμείς από τα κάρβουνα και μετά δεν τις πλένουμε ξανά γιατί μας αρέσει να μένει η γεύση από το κάρβουνο. Εσείς αν θέλετε όταν τις ξεπαγώσετε μπορείτε να τις πλύνετε!!!!
Την συνταγή την είδαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Γιαγιά Μαίρη εν δράσει
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr