Συνταγή για πιροσκί με πουρέ πατάτας. Τηγανιτά πιροσκί με μία γέμιση που λιώνει στο στόμα για πρωινό, ορεκτικό, ακόμη και για βραδινό. Είναι χορταστικά, ροδοκόκκινα και πολύ χορταστικά, ενώ είναι σκέτος αφρός. Δοκιμάστε τα!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400-500 γραμμάρια
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 11 γραμμάρια
- σπορέλαιο 4 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- βουτυρο 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 2 φρέσκα μικρά
- κρεμμυδι 1 ξερό
- πατατες 6-7 βρασμένες
- τυρί κρέμα 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας
Για την γέμιση
- σπορέλαιο Περίπου 2 ποτήρια
Για το τηγάνισμα
Δείτε ακόμα Πιροσκί αλλαντικών
Τα πιροσκί είναι εξαιρετικά και υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να τα δοκιμάσεις. Σήμερα θα τα φτιάξουμε τηγανιτά με πουρέ πατάτας σπιτικό. Είναι από τα αγαπημένα μας πιροσκί και τα τρώμε σχεδόν όλη την μέρα, ενώ φτιάχνονται εύκολα και σε χρόνο μηδέν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πιροσκί με πουρέ πατάτας:
Εκτέλεση για τον πουρέ στα πιροσκί με πουρέ πατάτας
Βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε αλλά κρατάμε το νερό που βράσαμε τις πατάτες. Λιώνουμε τις πατάτες. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
Τα σοτάρουμε μέχρι να μελώσουν και ρίχνουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια στις πατάτες. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Εκτέλεση για τα πιροσκί με πουρέ πατάτας
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη, το αλάτι, την ξερή μαγιά και το σπορέλαιο. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό που έβρασαν οι πατάτες σιγά σιγά και ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να δέσει το μείγμα και να πάρουμε ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει σκεπασμένη. Έπειτα την χωρίζουμε σε μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φυλλαράκι. Σε κάθε φυλλαράκι βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για ακόμη 30 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε το σπορέλαιο στο τηγάνι.
Δείτε ακόμα Ζύμη πασπαρτού για ψωμάκια, πίτσα, πιροσκί και πεϊνιρλί
Μόλις κάψεις προσθέτουμε ένα ένα το πιροσκί και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά. Βάζουμε τα πιροσκί σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κυριακη Αθανασακη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος