Συνταγή για αφράτα πιροσκί με σπιτική και εύκολη ζύμη, γεμισμένα με ζαμπόν, κασέρι και φέτα στο τηγάνι
από την φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.
- νερό 1 ποτήρι
- μαγιά 10 γραμμάρια νωπή
- Γάλα φρέσκο 1/2 κούπα
- καλαμποκέλαιο 100 ml περίπου
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 πρέζα
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
Υλικά
Πιροσκί με πουρέ πατάτας
Η γιαγιά μου πολλές φορές έφτιαχνε πιροσκί και τα γέμιζε πότε με φέτα, πότε με αλλαντικά και τυριά και γενικά άφηνε την φαντασία της ελεύθερη. Είπα λοιπόν να δοκιμάσω κι εγώ να φτιάξω πιροσκί και θα ακολουθήσω την συνταγή που θα δούμε σήμερα μαζί, για πιροσκί με κασέρι, φέτα και ζαμπόν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιροσκί με ζαμπόν κασέρι και φέτα:
Εκτέλεση για τα πιροσκί με ζαμπόν κασέρι και φέτα
Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό φρέσκο γάλα και τη νωπή μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το αλάτι και την ζάχαρη. Στο τέλος βάζουμε το ξύδι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά ενώ ζυμώνουμε παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος. Έπειτα την χωρίζουμε σε μπαλάκια. Θρυμματίζουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με το τριμμένο κασέρι. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο και το γεμίζουμε με ζαμπόν, κασέρι και φέτα.
Συνταγή για πιροσκί ή λουκανικόπιτα σαν από κυλικείο
Κλείνουμε καλά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr