Πίτες για σουβλάκι με τυρί και αλλαντικά στο τηγάνι. Τέλειες πιτούλες γεμισμένες με φέτες ψητό κοτόπουλο, πάριζα και κίτρινο τυρί που λιώνει υπέροχα και ενώνει όλα μας τα υλικά. Ένα πανεύκολο και πολύ γρήγορο σνακ που σίγουρα θα αρέσει σε όλους.
Η πρόταση μας σήμερα είναι ένα πιάτο πασπαρτού αφού μπορεί να σερβιριστεί σαν σνακ, ορεκτικό ή συνοδευτικό. Αυτές τις πίτες μπορούμε να τις γεμίσουμε με ότι μας αρέσει, τυριά, αλλαντικά ακόμα και με κιμά ή κοτόπουλο που μας περίσσεψε.
Είναι ιδανικές σαν σνακ όλες τις ώρες τις μέρας, σαν κολατσιό στην δουλειά ή το σχολείο αντί για το κλασικό τοστ αλλά και για το ταπεράκι της παραλίας. Επίσης μπορούμε να τις φτιάξουμε για να τσιμπολογάμε κάτι βλέποντας ταινία.
Ενώ δεν είναι λίγες οι φόρες που θα μας λύσουν τα χεριά όταν θέλουμε ένα νόστιμο γρήγορο και ελαφρύ βραδινό που θα συνοδεύσουμε με σαλάτα.
Εκτέλεση
Παίρνουμε τις πίτες για σουβλάκια τις μεγάλες, ζεσταίνουμε το τηγάνι με ελάχιστο λάδι και τις βάζουμε μέσα μια, μια. Μόλις ψηθούν ελαφρά από την μια μεριά τις γυρνάμε και από την άλλη. Μετά βάζουμε 2 κομμάτια τυρί, από μια φέτα φιλέτο κοτόπουλο ψητό, από μια φέτα πάριζα, ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό προτιμάμε.
Στην συνέχεια βάζουμε κέτσαπ και μουστάρδα (όση μας αρέσει). Τέλος τις διπλώνουμε και γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές για να λιώσουν τα τυριά. Έχουμε στο μισό την θερμοκρασία για να μην μας καούν οι πίτες. Μόλις γίνουν τις κόβουμε στην μέση και τις συνοδεύουμε με πατατάκια.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι