Συνταγή για πεντανόστιμη πίτα με γραβιέρα, σιμιγδάλι και κρεμώδη γέμιση τυριών. Μία ξεχωριστή πίτα με γραβιέρα για το επίσημο και οικογενειακό τραπέζι, για κολατσιό ή απογευματινό και βραδινό σνακ.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το σιμιγδάλι και το βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρέμα (σαν μπεσαμελ). Αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, την γραβιέρα και το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στρώνουμε σε ένα ταψί μεγάλο 3 φύλλα κάτω ενδιάμεσα βουτυρωμένα και γεμίζουμε με την γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 από πάνω πάλι βουτυρωμένα. Χτυπάμε ένα κρόκο με λίγο νεράκι αν θέλουμε η πίτα να γυαλίζει. Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Συνταγή από KateRina Konstantinou