Close
Πίτα με ρυζόκρεμα

Παραδοσιακή πίτα με ρυζόκρεμα και τραγανό φύλλο κρούστας, απλά φανταστική! Μια γλυκιά πίτα που θα σας θυμίσει μπουγάτσα

Πολλές περιοχές στην Ελλάδα φτιάχνουν πίτες με ρυζόκρεμα. Είναι μία παραδοσιακή συνταγή σαν τα καλαμποκουλούρα: Παραδοσιακή συνταγή από το Μεσολόγγι και αξίζει να την δοκιμάσετε.  Η πίτα με ρυζόκρεμα είναι μία γλυκιά πίτα με τραγανό φύλλο κρούστας.

Στην γέμιση θα βάλουμε κρέμα με ρύζι και ανάμεσα στα φύλλα θα προσθέσουμε και μυζήθρα για να δώσουμε στην πίτα μας μία αλμυρή νότα. Κανέλα και μερικά ακόμη μυρωδικά κάνουν αυτή την πίτα με το τραγανό φύλλο να γίνει ανάρπαστη.

Πίτα_με ρυζόκρεμα_

Δείτε ακόμα Perde pilavi: Πίτα με ρύζι ,κοτόπουλο και φιδέ

Αυτή η παραδοσιακή πίτα με ρυζόκρεμα είναι ιδανική για τις επίσημες περιστάσεις, αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας αλλά και όποτε θέλετε μέσα στον χρόνο. Άμα φάτε ένα κομμάτι σίγουρα δεν θα σας φτάσει.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για πίτα με ρυζόκρεμα : 

Εκτέλεση για την κρέμα

Από τα δύο κιλά γάλακτος κρατάμε 1 κούπα και το βάζουμε στην άκρη. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρόλα μαζί με το ρύζι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά το μείγμα μας. Αφού το δοκιμάσουμε και έχει βράσει προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Έχουμε ένα αραιό μείγμα. Στο γάλα που κρατήσαμε στην άκρη διαλύουμε το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο μείγμα με το ρύζι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σκόνη μαστίχας. Επίσης προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

Βάζουμε επίσης το βούτυρο και σκεπάζουμε την κρέμα μας με μία πλαστική μεμβράνη αφήνοντας την στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει, χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα προσθέτουμε μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας και πάλι.

Εκτέλεση για την πίτα

Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε στην επιφάνεια του αντικολλητικό χαρτί. Πάνω από το αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε έξι φύλλα κρούστας τα οποία τα έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά. Τα τέσσερα από αυτά τα φύλλα τα έχουμε απλωμένα και τα δύο σουρωτά.

Πασπαλίζουμε πάνω από τα φύλλα με κανέλα και προσθέτουμε επίσης την μυζήθρα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Στρώνουμε από πάνω την κρέμα και πασπαλίζουμε και πάλι με κανέλα και άλλη μισή κούπα μυζήθρα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με άλλα 6 φύλλα, τα 3 απλωτά και τα άλλα 3 σουρωτά έτσι ώστε να καλύψουν την επιφάνεια.

Βουτυρώνουμε καλά τα φύλλα και ό,τι βούτυρο μας περισσέψει από το σύνολο των 300 γρ. το ρίχνουμε από πάνω. Ραντίζουμε με ένα σφηνάκι νερό. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην κάτω σειρά για μία ώρα, στους 170 βαθμούς Κελσίου. Αφού ψηθεί το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και απολαμβάνουμε.

Tips για πίτα με ρυζόκρεμα

Αντί για μυζήθρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε τυρί μας αρέσει, αρκεί να είναι λίγο αλμυρό. Αντί για σκόνη μαστίχας μπορούμε να βάλουμε βανίλια. Το βούτυρο μπορεί να είναι πρόβειο και όχι αγελαδινό. Η πίτα μπορεί να χρειαστεί παραπάνω χρόνο για να γίνει αν την φτιάξουμε σε ανοξείδωτα ή αλουμίνια σκεύη.

Πίτα_με ρυζόκρεμα_ Πίτα_με ρυζόκρεμα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr