Συνταγή για λαχταριστή πίτα μπουρέκι με ανθρακούχο , πατάτες και κολοκυθάκια. Το μυστικό με το ανθρακούχο κάνουν την γεύση και την υφή του ανεπανάληπτη και δεν θα αλλάζετε αυτήν την συνταγή με καμία.
- πατατες 3 μεγάλες
- κολοκυθάκια 2 μέτρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι 1 πρέζα
- δυοσμος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλιά της σούπας
Για το μείγμα του αλευριού
- φυλλο κρουστας 5 φύλλα
- ελαιολαδο 1 κούπα περίπου
Για το φύλλο
- φέτα 200 γραμμάρια τριμμένη
Για την γέμιση
- αυγα 2
- ανθρακούχο νερό 200 ml
Για το άλειμμα
Χαιρόμαστε να μοιραζόμαστε μαζί σας εύκολες, οικονομικές και λαχταριστές συνταγές και για ακόμη μία φορά, βρισκόμαστε εδώ, έτοιμοι να σας μάθουμε όλα τα μυστικά μας. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα λαχταριστό μπουρέκι με ανθρακούχο.
Δείτε ακόμα Γεμιστό μπουρέκι με λαχανικά
Το ανθρακούχο είναι το μυστικό της επιτυχίας γι’ αυτό το μπουρέκι το οποίο θα το γεμίσουμε με πατάτες και κολοκυθάκια. Εμείς συχνά το φτιάχνουμε και για σχολικό κολατσιό, κυρίως για το ολοήμερο και τα παιδιά που γενικά δεν τρώνε κολοκυθάκια με αυτόν τον τρόπο τα τσακίζουν,
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πίτα μπουρέκι με ανθρακούχο :
Εκτέλεση για την πίτα μπουρέκι με ανθρακούχο
Παίρνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, σχεδόν διάφανες. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι με αλάτι και τα αφήνουμε εκεί για 10 λεπτά για να κατεβάσουν τα υλικά τα υγρά τους. Έπειτα προσθέτουμε πιπέρι και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το ψιλό σιμιγδάλι. Παίρνουμε ένα ταψί 34 εκατοστών και στρώνουμε 3 φύλλα κρούστας λαδωμένα. Από πάνω αραδιάζουμε τα λαχανικά μας. Καθώς στρώνουμε τα λαχανικά ραντίζουμε παράλληλα με το μείγμα του αλευριού.
Έπειτα προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα. Γυρίζουμε τα φύλλα, λαδώνουμε καλά και κλείνουμε με τα άλλα 2 φύλλα κρούστας και ανάμεσα τους τα περισσεύματα. Λαδώνουμε και πάλι.
Δείτε ακόμα Τηγανιτά πατατοπιτάκια με φέτα
Χτυπάμε τα αυγά με το ανθρακούχο νερό και περιχύνουμε την πίτα μας με αυτό. Αφήνουμε το μπουρέκι στην άκρη για 10 λεπτά και έπειτα ψήνουμε για 1 ώρα, στην κάτω σχάρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στην κάτω αντίσταση και αέρα.
Tips για την πίτα μπουρέκι με ανθρακούχο
Μπορούμε να πασπαλίσουμε το μπουρέκι πριν το ψήσιμο με σουσάμι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα