Συνταγή για πιτάκια με γαλοπούλα και τυρί light, ψημένα στο αντικολλητικό τηγάνι. Με αφράτη σπιτική ζύμη που έχει σίγουρη επιτυχία.
Από τη φίλη μας Fratzeska Kazepi.
- Γάλα φρέσκο 3/4 ενός νεροπότηρου
- ξερή μαγιά 1/2 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 1 μεγάλο
- ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας περίπου
- αλατι 1 πρέζα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 500 γραμμάρια
Υλικά
- κετσαπ 100 γραμμάρια περίπου
- γαλοπουλα 10-15 φέτες περίπου
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια περίπου light
Για τη γέμιση
Ζαμπονοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο με μαγιά
Σκεφτόμαστε τα πιτάκια και λέμε “ααα μπελαλίδικη και δύσκολη συνταγή, πού να μπλέκεις;”. Κι εμείς σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων ανήκουμε. Αυτή η συνταγή για πιτάκια στο τηγάνι όμως, θα μας διαψεύσει. Με σπιτικό φύλλο, αλλά όχι μπελαλίδικη διαδικασία, κατάλληλη και για αρχάριες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιτάκια με γαλοπούλα και τυρί light στο αντικολλητικό:
Γρηγορα και ευκολα πιτακια στο αντικολλητικο τηγανι!!! Παρα πολυ ελαφρια με γαλοπουλα κετσαπ λαιτ και τυρι λαιτ!! Ιδανικη επιλογη για ελαφρυ και πρωτοτυπο βραδινο!!!
Εκτέλεση για τα πιτάκια με γαλοπούλα και τυρί light στο αντικολλητικό
Αρχικά βάζουμε το φρέσκο γάλα να ζεσταθεί στον φούρνο μικροκυμάτων. Έπειτα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Έπειτα προσθέτουμε το αυγό, το ηλιέλαιο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δουλεύουμε το μείγμα παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο (0,5 εκατοστά) και κόβουμε το φύλλο σε ίσα τετραγωνάκια. Απλώνουμε σε κάθε τετραγωνάκι λίγη κέτσαπ, λίγα κομμάτια γαλοπούλας και κλείνουμε με μιξ τυριών.
Τυροπιτάκια με κατίκι Δομοκού
Κλείνουμε το τετραγωνάκι σε πουγκί, το πατάμε με τη παλάμη μας για να ανοίξει το πιτάκι και επί τόπου το βάζουμε στο τηγάνι, σε ελάχιστο καυτό ηλιέλαιο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα τετραγωνάκια. Ψήνουμε και από τις δύο μεριές σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 τέταρτο.
Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr