Συνταγή για Πιτάκια στο τηγάνι με ζαμπόν και τυρί. Πιτάκια στο τηγάνι με ζαμπόν και τυρί ή κασέρι ή με φέτα για σχολικό κολατσιό ή για ορεκτικό στα τραπέζια μας.
- νερό 1 κούπα χλιαρό
- ξερή μαγιά 1
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2,5 με 3 κούπες
Υλικά
- φέτα Περίπου μισό κιλό
Για την γέμιση με φέτα
- ελαιολαδο Λίγο
Για το τηγάνισμα
Σήμερα θα φτιάξουμε πεντανόστιμα πιτάκια στο τηγάνι με ζαμπόν και κασέρι ή με φέτα, ανάλογα τις προτιμήσεις μας για το σχολικό κολατσιό ή για όταν θέλουμε εμείς ένα κολατσιό στη δουλειά ή κάτι σαν ορεκτικό στα τραπέζια μας. Μπορούμε να βάλουμε και τις δύο γεμίσεις φτιάχνοντας μισά πιτάκια με ζαμπόν κασέρι και μισά πιτάκια με φέτα.
Μπορεί να τα φτιάχνουμε στο τηγάνι όμως θα τα φτιάξουμε με λίγο ελαιόλαδο οπότε μία φορά στο τόσο μπορούμε να τα φτιάχνουμε και για τα παιδιά μας. Σίγουρα θα σας αρέσουν πολύ. Είναι πανεύκολα και οικονομικά κι εμείς σίγουρα ξετρελαθήκαμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πιτάκια στο τηγάνι με ζαμπόν και τυρί:
Εκτέλεση
Στην αρχή σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, την ξερή μαγιά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη μας για 30 λεπτά στην άκρη έτσι ώστε να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει παίρνουμε και πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια και δίνουμε το μέγεθος που θέλουμε. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τα χέρια μας σε φυλλαράκια και βάζουμε στην μέση το ζαμπόν και το κασέρι ή την θρυμματισμένη φέτα. Κλείνουμε τα πιτάκια μας.
Δείτε ακόμα Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε το λάδι να κάψει. Αφού κάψει τηγανίζουμε τα πιτάκια μας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια και απολαμβάνουμε.
Tips για τα Πιτάκια στο τηγάνι με ζαμπόν και τυρί
Στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε κιμά ή πατάτα ή όποια γέμιση μας αρέσει. Αν χρησιμοποιήσουμε αλλαντικά, καλό θα είναι να είναι σπιτικά.
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερίνα Χί
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού για την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς από 30/12/24 έως 5/01/25
- Το μαγικό έθιμο που πιάνει για να πάει καλά η Νέα Χρονιά
- Εφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Γεράνης
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 30/12/2024 ως 05/01/2025 για όλα τα ζώδια
- Βάσια Παναγοπούλου: Όταν η “σχέση της” με τον Γιώργο Νινιό κόντεψε να τα τινάξει όλα στον αέρα