Υπέροχη συνταγή για πιτάκια στριφτά από το Live Kitchen και τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Μία υπέροχη συνταγή για πιτάκια στριφτά καλύτερα και από αυτά που αγοράζουμε από τους φούρνους. Είναι τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα!
- νερό 150 γρ χλιαρό
- ηλιέλαιο 150 γρ
- γάλα 320 γρ χλιαρό
- ξερή μαγιά 9 γρ
- ζαχαρη 1 κτσ
- αλατι 1 κτσ
- ασπραδια Από 2 μεσαία αυγά
- αλεύρι για τσουρέκια 950 γρ
Υλικά
- κρόκους αυγού 2
- νερό 2 κτσ
Για το άλειμμα
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης, μέσα από την εκπομπή του στο Youtube Live Kitchen, αποφάσισε να μας δείξει μία συνταγή για πιτάκια στριφτά γεμιστά με τυρί φέτα και ξετρελαθήκαμε.
Δείτε ακόμα Τυροστριφταρια της Γκολφως αφράτα με την πιο εύκολη ζύμη
Η συνταγή του έχει σίγουρη επιτυχία και είναι πολύ εύκολη αφού πριν την μοιραστούμε μαζί σας, την φτιάξαμε πρώτα από όλα εμείς. Σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Διαβάστε παρακάτω:
Ingredients
150 g lukewarm water
150 g vegetable oil
320 g lukewarm milk
9 g dry yeast
1 tbsp sugar
1 tbsp salt
Whites from 2 medium eggs
950 g bread flour
————————————-
500-800 g Greek feta cheese
Olive oil
————————————–
2 yolks+2 tbsp water
————————————–
20 pieces
GERMAN
ZUTATEN
150 g lauwarmes Wasser
150 g Pflanzenöl
320 g lauwarme Milch
9 g Trockenhefe
1 EL Zucker
1 EL Salz
Weiß aus 2 mittelgroßen Eiern
950 g Brotmehl
————————————-
500-800 g griechischer Feta-Käse
Olivenöl
————————————–
2 Eigelb + 2 EL Wasser
————————————–
20 Teile
Εκτέλεση για τα πιτάκια στριφτά
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό , το ηλιέλαιο , την ξηρή μαγιά, τα ασπράδια , το χλιαρό το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκι μαζί με το αλάτι .
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Μετά από 1 ώρα και αφού έχει φουσκώσει ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι πάνω στον πάγκο και το χωρίζουμε σε μπαλάκια των 70 γρ.
Δείτε ακόμη Συνταγή για τυροπιτάκια όλα 1
Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και παίρνουμε ένα ένα ανοίγοντάς το σε σχήμα ορθογώνιο. Το τραβάμε προσεκτικά με τα χέρια μας να το ανοίξουμε καλά και έπειτα με ένα πινέλο ρίχνουμε ελαιόλαδο. Στην άκρη πέρα για πέρα τοποθετούμε τυρί φέτα και το ρολάρουμε.
Στην συνέχεια το στριφογυρνάμε και το στριφτοπιτάρι είναι έτοιμο. Κάνουμε το ίδιο και με όλα τα άλλα. Αλείφουμε με 2 κρόκους + 2 κτσ νερό το καθένα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c.
Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε. Αυτά σίγουρα θα είναι Τα πιο νόστιμα πιτάκια στριφτά που έχετε φάει ποτέ σας!! Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε με ένα κλικ εδώ όλες τις συνταγές του Live Kitchen
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024