Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι ή στο πάρτι των μεγάλων τότε αυτές οι πίτες με αλλαντικά είναι ό,τι πρέπει. Είναι πίτες με γαλοπούλα, ή λουκάνικο Φρανκφούρτης ή σαλάμι αέρος.
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι χλιαρό
- μαγιά 1 φακ.
- καλαμποκέλαιο 1/2 ποτ
- ζαχαρη 1 κ.γ
- αλατι 1 κ.γ
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γρ περίπου
Υλικά
- λουκάνικο Κατά βούληση Φρανκφούρτης
- γκούντα Αρκετό τυρί τριμμένη
- σάλτσα ντομάτας Λίγη
- σαλάμι αέρος Κατά βούληση
- γαλοπουλα Κατά βούληση
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο λίγο
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το άλειμμα
Μπορείτε να διαλέξετε τις πίτες που σας αρέσουν περισσότερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν θέλετε να δώσετε αυτές τις πίτες σε παιδιά καλό θα ήταν να επιλέξετε την γέμιση με την γαλοπούλα. Μπορείτε βέβαια να συνδυάσετε αυτά τα αλλαντικά σε μόνο μία πίτα.
Σίγουρα αυτό είναι στην δική σας κρίση. Είναι πεντανόστιμες πίτες με αλλαντικά που στην γεύση θυμίζουν λίγο την πίτσα και σίγουρα μικροί και μεγάλοι δε θα χορτάσουν…τρώγοντας μόνο μία. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα σε αυτό το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά και 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά. Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά στην άκρη έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το λάδι, το αυγό, το αλάτι και σιγά σιγά βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 12 μπαλάκια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο μπαλάκι ζύμη. Βάζουμε στο πρώτο μπαλάκι σάλτσα ντομάτας, λίγο τυρί τριμμένο και το λουκάνικο. Το κλείνουμε και το βάζουμε σε λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια.
Δείτε ακόμα Κοτοπιτάκια αφράτα
Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε την επιφάνεια και στρίβουμε ένα κομμάτι δεξιά κι ένα κομμάτι αριστερά για να φτιάξουμε το σχέδιο με την ανοιχτή πίτα.
Τις υπόλοιπες τις γεμίσαμε με σάλτσα ντομάτας, τυρί, σαλάμι αέρος, ενώ άλλες με γαλοπούλα και τις κλείσαμε σε πακετάκια. Για να φτιάξουμε τα πακετάκια, ανοίγουμε την ζύμη μας σε μακρόστενο σχήμα και προσθέτουμε την σάλτσα, το τυρί και τα αλλαντικά μας.
Τα κλείνουμε σε πακετάκια με την ένωση κάτω και με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε την επιφάνεια αρκετά αλλά όχι μέχρι να χωρίσουν. Γυρνάμε τα κομμάενα κομμάτια το ένα δεξιά και το άλλο αριστερά μέχρι να τελειώσουν τα κοψίματα, χαράζοντας την επιφάνεια.
Δείτε ακόμα Σπανακοπιτάκια στο τηγάνι με νηστίσιμη ζύμη
Αλείφουμε τις πιτούλες μας με τον κρόκο αυγού τον οποίο τον έχουμε αραιώσει σε λίγο φρέσκο γάλα. Ρίχνουμε το σουσάμι και αφήνουμε τις πίτες μας για 15 λεπτά στην άκρη. Στην συνέχεια, τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Συμβουλές
Βγαίνουν 12 πίτες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr