Συνταγή για 100% σπιτικό πιτόγυρο, από την πίτα, μέχρι τις το κρέας, τη σώς και τις πατάτες. Πιτόγυρο με μαριναρισμένα χοιρινά φιλετάκια, τηγανιτές πατάτες και σώς μαγιονέζα για μεσημεριανό ή βραδινό.
- Γάλα φρέσκο 160 ml πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
- νερό 80 ml
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- ξερή μαγιά 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλεύρι σκληρό 320 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
Υλικά
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
Για το τηγάνισμα
- χοιρινο 1-2 φιλέτα
- μουσταρδα 2-3 κουταλιές της σούπας
- ηλιέλαιο 1 σφηνάκι
- πάπρικα Κατά βούληση
- κάρυ 1 πρέζα
- σκορδο 1 πρέζα σε σκόνη
- ρίγανη Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- λεμονι Χυμός από 1
- αλατι Κατά βούληση
- βιτάμ 1-2 κύβοι
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για τα χοιρινά φιλετάκια
Πιτόγυρο σε τορτίγια
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα σουβλάκια και στα πιτόγυρα. Γιατί να τα παραγγέλνουμε απέξω με υλικά άγνωστης προέλευσης και ποιότητας όταν μπορούμε να φτιάξουμε με απλά υλικά ένα 100% σπιτικό πιτόγυρο με χοιρινά, μαριναρισμένα φιλετάκια; Μας τρέχουν τα σάλια και μόνο που το σκεφτόμαστε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πιτόγυρο 100% handmade:
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη ξερή μαγιά σε ένα μπολ, και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Προσθέτουμε στο μπολ το σκληρό αλεύρι, το αλάτι και το θυμάρι. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια σε μέγεθος σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις το ζυμάρι διπλασιαστεί, το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς σιγανή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε την κάθε πίτα μας για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσές.
Σπιτικό πιτόγυρο με πανσέτα
Παίρνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα μαρινάρουμε με μουστάρδα, ηλιέλαιο, γλυκιά πάπρικα, κάρυ, σκόνη σκόρδου, ρίγανη, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένα και έπειτα βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και το βιτάμ.
Μόλις κάψουν αλατίζουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά γιατί είναι λεπτά και γίνονται γρήγορα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την μαγιονέζα, την μουστάρδα, την κέτσαπ και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο λάχανο και το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε. Βάζουμε την σώς στο ψυγείο.
Πιτόγυρο με τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν
Τηγανίζουμε τις πατάτες. Αλείφουμε με την σώς την πίτα και βάζουμε τις τηγανιτές πατάτες και την ντομάτα σε φέτες. Προσθέτουμε τα χοιρινά φιλετάκια ψιλοκομμένα ή ολόκληρα, επιπλέον σώς και γλυκιά πάπρικα και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Σοβαρο Τροχαίο ατύχημα είχε ο γιος της δημοσιογράφου Ρένας Κουβελιώτη
- Η Γη της Ελιάς: Ο Ισίδωρος ζει – Γιατί εξαφανίστηκε
- Δίκη Πισπιρίγκου: “Βόμβες” του ιατροδικαστή Νίκου Καλόγρηα για την Αγγελική Τσιόλα
- Μουρτζούκου για τους θανατους των πέντε παιδιών: «Μου έχουν ρίξει κατάρα»
- Grand Hotel : Ο Ρήγας είναι δίγαμός- Η Αλίκη το μαθαίνει και προσπαθεί να ακυρώσει το γάμο