Συνταγή για πιτόγυρο με κεφτεδάκια που περίσσεψαν. Σας περίσσεψαν κεφτεδάκια; Τότε μπορείτε να τα φτιάξετε σε πιτόγυρο με τυροκαφτερή, ντομάτα και ό,τι υλικά σας αρέσουν. Κολασμένα και πανεύκολα πιτόγυρα για να μην πεταχτεί τίποτα τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό. Κατάλληλη και για παιδιά αν αντί για τυροκαφτερή βάλετε σώς γιαουρτιού. Για να χορτάσει και να ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια. Μία συνταγή της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου.
- μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
- κεφτεδακια 4-5 που μας περίσσεψαν
- πατατες 5-6 τηγανιτές
- ντοματα 1-2 φέτες
- κρεμμυδι 1-2 φέτες λευκό ξερό
Για τη γέμιση (για 1 πιτόγυρο)
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια)
- πιπεριά Φλωρίνης 1/2
- πιπεριά 1/2 κόκκινη
- πιπεριά μισή κίτρινη
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
- πιπέρι Κατά βούληση
- σκορδο 2 σκελίδες
- φέτα 200 γραμμάρια
- τσίλι 1 μικρή πιπεριά
Για την τυροκαφτερή
Το πιο λαχταριστό σπιτικό πιτόγυρο όπως ακριβώς του σουβλατζίδικου
Αν σας περίσσεψαν κεφτεδάκια δεν χρειάζεται να πάνε χαμένα. Με πίτες για σουβλάκι, λίγη τυροκαφτερή, ντομάτες και ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει, έχετε αμέσως ένα λαχταριστό πιτόγυρο για εσάς και την οικογένειά σας. Το τέλειο βραδινό ή μεσημεριανό, για να μη μείνει τίποτα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για πιτόγυρο με τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν:
Εκτέλεση για την τυροκαφτερή
Βάζουμε το γιαούρτι, την πιπεριά Φλωρίνης, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά, το λάδι, το πιπέρι, το σκόρδο, την φέτα και το τσίλι σε ένα μίξερ. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Δεν πρέπει να γίνει αλοιφή. Πρέπει να φαίνονται τα κομματάκια.
Εκτέλεση για το πιτόγυρο με τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει περνάμε από το καυτό ελαιόλαδο τις πίτες για να ροδίσουμε και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Πιτόγυρο σε τορτίγια
Αλείφουμε την κάθε πίτα με τυροκαφτερή και μουστάρδα. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, τις τηγανιτές πατάτες, την ντομάτα και το κρεμμύδι και κλείνουμε την πίτα με τη βοήθεια μίας μικρής λαδόκολλας και ενός κομματιού αλουμινόχαρτου. Απολαμβάνουμε.
Tips για το πιτόγυρο με τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν
Αντί για τυροκαφτερή μπορούμε να βάλουμε σπιτικό τζατζίκι ή σώς γιαουρτιού. Για τη σώς γιαουρτιού θα χρειαστούμε 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, χυμός από 1/2 λεμόνι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο, σύμφωνα με τα γούστα μας αλάτι και 1 πρέζα πάπρικα.
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μούλτι και είναι έτοιμη. Αν θέλετε να το κάνετε βορειοελλαδίτικο αντί για τζατζίκι, τυροκαφτερή και σώς γιαουρτιού μπορείτε να βάλετε κέτσαπ.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια