Close
πίτσα-γίγας-συνταγή-

Συνταγή για πίτσα γίγας σπέσιαλ 32 εκατοστών με γεμιστό στεφάνι από τον Γιώργο Ζώλη, που μπορείτε να τη φτιάξετε για τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι ή σαν βραδινό για όλη την οικογένεια. Με αφράτη ζύμη, καλύτερη και από πιτσαρίας.

 

    Για το στεφάνι

  • γκούντα 150-200 γραμμάρια

Ζύμη για πίτσα με γιαούρτι

 

Ποιος δεν θέλει ένα κομμάτι λαχταριστής πίτσας; Εμείς πάντως δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Γι’ αυτό και συχνά την φτιάχνουμε στα παιδικά πάρτι αλλά και για βραδινό, όταν θέλουμε να δούμε καμία ταινία όλοι μαζί. Ο Γιώργος Ζώλης, μας δείχνει μία γίγας πίτσα με αφράτη ζύμη, 32 εκατοστών που θα την ευχαριστηθούν πολλά άτομα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αφράτη πίτσα xxl 32 cm:

πίτσα-γίγας-συνταγή-

Ingredients for the recipe (two pizzas)

700g of flour
400g lukewarm water
1 sachet of dry yeast (8g)
10g of salt
10g of sugar
20g of olive oil
½ tsp thyme or oregano
Sauce
200g sauce Tomatoes juice
30g of olive oil
1 tsp thyme or oregano
Remaining materials
800g of melting cheeses
200g of bacon
200g of ham
1 tomato
1 can sliced ​​mushrooms
Bake in a preheated oven at 200 resistances for 35-40 minutes
For pre-baked pizzas, 200 degrees resistances for 15-20 minutes (it goes into the freezer after it has cooled and when you take it out you will continue baking for another 20 minutes)

Εκτέλεση για την αφράτη πίτσα xxl 32 cm

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, την ζάχαρη και τη ξερή μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το θυμάρι και ανακατεύουμε λίγο.

Στη συνέχεια ξεκινάμε να ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο εργασίας και το δουλεύουμε λίγο ακόμα. Λαδώνουμε με ελαιόλαδο το μπολ που φτιάξαμε τη ζύμη και βάζουμε την ζύμη στο λαδωμένο μπολ.

Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Αφού η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο την μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ξεφουσκώνουμε με τα χέρια. Έπειτα την χωρίζουμε σε 2 ίσα κομμάτια.

 

Σπέσιαλ σκεπαστή πίτσα

 

Ανοίγουμε τα δύο ζυμάρια σε φυλλαράκια και τα βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα και στην άκρη. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι την σάλτσα ντομάτας, το θυμάρι και το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ανοίγουμε τα ζυμάρια σε φύλλο πρώτα με τα χέρια και έπειτα με τον πλάστη. Βάζουμε μία μεγάλη λεκάνη πάνω από το πρώτο φύλλο για πίτσα έτσι ώστε να δούμε που θέλουμε να τελειώσει το στεφάνι. Γύρω από την λεκάνη, τοποθετούμε κομμάτια γκούντα, κομμένα σε ροδέλες και κλείνουμε το στεφάνι, σφραγίζοντας καλά.

Απλώνουμε στο κέντρο της ζύμης τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τριμμένο μιξ τυριών, τα μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας, το μπέικον και το ζαμπόν.

 

Εύκολη πίτσα του Δημήτρη Μιχαηλίδη με 3 υλικά

 

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο ζυμάρι, φτιάχνοντας μία δεύτερη πίτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.

Tips για την αφράτη πίτσα xxl 32 cm

Βγαίνουν 2 μεγάλες πίτσες. Αντί για θυμάρι μπορούμε να βάλουμε ρίγανη. Μπορούμε να ψήσουμε τις πίτσες για 20 λεπτά και στη συνέχεια να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Μπαίνει κατάψυξη αφού κρυώσει και όταν τις βγάλετε θα συνεχίσετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.

πίτσα-γίγας-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr