Close
Πίτσα με χαλούμι

Πίτσα με χαλούμι. Αφράτη πίτσα με χαλούμι που έχει άρωμα και γεύση της πολυαγαπημένης μας Κύπρου.

Η Κύπρος είναι πανέμορφη και φυσικά έχει ακόμη πιο νόστιμες λιχουδιές. Το χαλούμι είναι ένα κυπριακό είδος τυριού που έχει ιδιαίτερη απήχηση και στην Ελλάδα, αφού είναι πεντανόστιμο και απογειώνει τις συνταγές μας ενώ τρώγεται και σκέτο.

Σήμερα θα απολαύσουμε το αγαπημένο μας χαλούμι σε πίτσα. Με σπιτική ζύμη για πίτσα, σπιτική σάλτσα για πίτσα και μία αξεπέραστη γέμιση με χαλούμι, καπνιστή γαλοπούλα, τυρί για πίτσα της αρεσκείας μας, φρέσκια ντομάτα και κάρυ. Χορταστική και πεντανόστιμη πίτσα με χαλούμι για κάθε περίσταση.

Πίτσα με χαλούμι

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πίτσα με χαλούμι:

Εκτέλεση για την σάλτσα ντομάτας

Αρχικά περνάμε από το μπλέντερ την σάλτσα ντομάτας κονκασέ. Στην συνέχεια την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, την ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για την ζύμη

Αρχικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά και το νερό. Έπειτα προσθέτου το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη και στην συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Πίτσα-με χαλούμι-

Εκτέλεση για το στήσιμο της πίτσας

Αφού φουσκώσει η ζύμη την μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και με ένα πλάστη ξεκινάμε να ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης όσο λεπτό θέλουμε. Αφού ανοίξουμε το φύλλο σε τετράγωνο ή στρογγυλό ζυμάρι το μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πάνω από το ζυμάρι προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας κουταλιά κουταλιά για να πάει σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Έπειτα προσθέτουμε το χαλούμι σε κύβους, την ντομάτα σε ροδέλες, το κάρυ, την καπνιστή γαλοπούλα σε μικρές φέτες.

Δείτε ακόμα Σκεπαστή πίτσα με φύλλο σφολιάτας

Επίσης προσθέτουμε την ρίγανη και το τριμμένο τυρί για πίτσα. Ψήνουμε την πίτσα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου.

Tips για την πίτσα με χαλούμι

Όσο πιο λεπτό είναι το φύλλο της ζύμης τόσο πιο τραγανή θα είναι η ζύμη. Τα υλικά της γέμισης μπορεί να είναι σε μεγαλύτερη ή λιγότερη ποσότητα ανάλογα τα γούστα μας. Το τυρί για πίτσα είναι κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας.

Πίτσα-με χαλούμι-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr