Συνταγή για πίτσα με σιμιγδάλι. Πίτσα με σπιτική και αφράτη ζύμη με σιμιγδάλι και με γέμιση με ό,τι υλικά έχουμε στο ψυγείο μας. Εμείς την φτιάξαμε σπέσιαλ με σάλτσα ντομάτας, σαλάμι, πιπεριές και μανιτάρια. Είναι η τέλεια πίτσα για το πρωί στο σχολείο, για το ταπεράκι στο ολοήμερο, για το παιδικό πάρτι αλλά και για το κολατσιό των μεγάλων. Μπορείτε να την φτιάξετε και για τη βραδιά ταινίας με όλη την οικογένεια και δε θα ξανά παραγγείλετε ντελίβερι. Μία συνταγή της φίλης μας Anna Mouxlianitou Kamioti.
- σπορέλαιο 1 κούπα
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- νερό 1 κούπα
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- ασπραδια 2
- σιμιγδαλι 1 φλιτζανάκι του ελληνικού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 1 κιλό
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 5-6 κουταλιές της σούπας για πίτσα
- μιξ τυριών 250 γραμμάρια που λιώνουν
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά 1 κόκκινη
- σαλάμι μπύρας 10-15 φέτες
- μανιταρια 1 κονσέρβα
Για τη γέμιση
Σπέσιαλ σκεπαστή πίτσα
Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική πίτσα με αφράτη σπιτική ζύμη με σιμιγδάλι. Φυσικά μπορείτε να την γεμίσετε με ό,τι σας αρέσει αλλά εμείς σας προτείνουμε να την φτιάξετε σπέσιαλ. Άμα είναι να την κάνετε την αμαρτία…να την κάνετε σωστά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πίτσα με σιμιγδάλι:
Εκτέλεση για την πίτσα με σιμιγδάλι
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το σπορέλαιο, το φρέσκο γάλα, το νερό, την ξερή μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ασπράδια αυγού, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε και πάλι.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας τη ζύμη και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Έπειτα την μεταφέρουμε στον αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την χωρίζουμε σε 2 μπάλες. Απλώνουμε τις δύο μπάλες σε φύλλο στα ταψιά μας και αλείφουμε το κάθε φύλλο με την σάλτσα ντομάτας για πίτσα.
Πίτσα με αλλαντικά και τυριά
Απλώνουμε το μιξ τυριών, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τη κόκκινη και την πράσινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες και το σαλάμι μπύρας. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος